Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten

Erfrecht, schenkingsrecht, successierecht

1 tot 10 van 247.
26 feb 2020 Nieuws

Schuldigerkenning. Op welk moment is belasting verschuldigd?

Belastingplichtige ontvangt een schenking (€50.000) van haar oom in de vorm van een schuldigerkenning. De rechtbank is van oordeel dat sprake is van een verkrijging onder ontbindende voorwaarde.
29 jan 2020 Nieuws

Renseigneringsgrenzen Wet IB 2001 en Successiewet 1956 voor 2020

In de handleidingen (voor banken/ verzekeraars) over gegevensaanlevering (renseignering) zijn voor de doelmatigheid diverse grensbedragen opgenomen waaronder u geen gegevensaanlevering hoeft te doen.
6 dec 2019 Nieuws

Levenstestament wordt niet altijd geaccepteerd bij kleinere banken

Sommige kleine banken staan vertegenwoordiging van hun klanten op basis van een levenstestament niet toe. Notarissen zullen cliënten die een levenstestament willen maken adviseren de voorwaarden te controleren en zo nodig over te stappen naar een bank die vertegenwoordiging wel toelaat. Dat meldt de KNB.
6 dec 2019 Nieuws

Effect van erfenissen en schenkingen

Ontvangers van erfenissen en schenkingen zijn relatief rijker dan leeftijdsgenoten die niets ontvangen. Desondanks hebben erfenissen en schenkingen tussen 2007 en 2015 niet geleid tot een toename van de vermogensongelijkheid.
22 nov 2019 Nieuws

Opvragen testament nu ook mogelijk bij leven

In het Centraal Testamentenregister (CTR) van de Koninklijke Notariele Beroepsorganisatie (KNB) kan nu ook worden gezocht of iemand die nog leeft een testament heeft gemaakt. Voorheen was dit alleen mogelijk als iemand was overleden. Consumenten kunnen dit door de notaris laten doen of zich rechtstreeks bij het CTR melden.
19 nov 2019 Nieuws

Voortgang modernisering Wet op de lijkbezorging (Wlb)

Minister Knops informeerde de Tweede Kamer over de voortgang van de voorbereidingen om de Wet op de lijkbezorging (Wlb) te vernieuwen.
7 nov 2019 Nieuws

Kamervragen acceptatiebeleid uitvaartverzekeraars

Minister Hoekstra gaf antwoorden op vragen over het bericht dat een uitvaartverzekeraar mensen met een psychische aandoening weigert.
13 sep 2019 Nieuws

Checklist testament

In een publiekscampagne om mensen na te laten denken over hun testamen stelt de KNB een online checklist beschikbaar.
23 aug 2019 Helpdesk

Verblijvingsbeding (2)

Een relatie is overleden. Er was wel sprake van een verblijvingsbeding. Is er bij de levering aan de langstlevende overdrachtsbelasting verschuldigd?
23 aug 2019 Helpdesk

Verblijvingsbeding (1)

Een relatie heeft een 'verblijvingsbeding' in het samenlevingscontract opgenomen. Nu is de partner overleden. Moet de langslevende de erfgenamen 'uitkopen' om de gehele woning in eigen bezit te krijgen? Er is geen testament.
Getoond 1 tot 10 van 247. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.