Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten

Particuliere Verzekeringen

1 tot 10 van 135.
13 jul 2020 Nieuws

Versoepelende maatregelen in de maak voor afsluiten risicoverzekeringen ex-kankerpatiënten

De NFK en het Verbond werken samen met de Nederlandse Kankerregistratie aan een lijst met kortere termijnen voor specifieke kankersoorten als startpunt. De maatregel gaat naar verwachting per januari 2021 in en zo mogelijk eerder.
21 okt 2016 Nieuws

AFM Verkenning contra-expertise woonverzekeringen

Naar aanleiding van signalen, onder meer uit de media, heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een verkenning uitgevoerd naar de vermeende problematiek rondom contra-expertise bij inboedel- en opstalverzekeringen. De AFM heeft niet kunnen constateren dat er structurele problemen zijn bij de inzet van contra-expertise. Wel is het beeld ontstaan dat er sprake is van incidenten bij zowel verzekeraars als contra-experts.
14 okt 2016 Nieuws

Mijnverzekeringenopeenrij.nl al voor start succesvol

De verzekeraars die zich tot nu toe hebben ingeschreven voor Mijnverzekeringenopeenrij.nl vertegenwoordigen al 80 procent van de Nederlandse particuliere markt. En dat percentage groeit gestaag door. Hiermee is de website hard op weg om alle verzekeringen aan te sluiten voordat deze gelanceerd wordt voor consumenten.
25 aug 2016 Nieuws

Opletten bij verzekeren tweedehands auto

De aanschaf van een andere auto is vaak het moment om ook een nieuwe verzekering te sluiten. Wordt er een tweedehands auto gekocht en wil de eigenaar graag goed verzekerd zijn bij onverhoopt total loss, dan is het goed opletten geblazen.
18 aug 2016 Nieuws

Dokkummers betalen laagste premie voor autoverzekering

Inwoners van Dokkum zijn gemiddeld het goedkoopst uit met hun autoverzekering. Voor een WA-autoverzekering betalen zij gemiddeld 383 euro per jaar, terwijl Rotterdammers voor dezelfde verzekering 935 euro kwijt zijn. Ook voor de WA + beperkt casco en de WA + volledig casco dekking betalen Dokkummers de laagste premie. Dat blijkt uit onderzoek van Independer, gebaseerd op autoverzekeringen die op onze website zijn afgesloten tussen 1 juli 2015 en 30 juni 2016.
5 jul 2016 Nieuws

Financiële tegemoetkoming van overheid voor nabestaanden dood door schulddelicten

Vanaf 1 juli 2016 kunnen nabestaanden van slachtoffers van dood door schulddelicten in het verkeer en algemene dood door schulddelicten in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming uit het Schadefonds. Dit is geregeld in een wijziging van de Wet schadefonds geweldsmisdrijven.
13 mei 2016 Nieuws

Website mijnverzekeringenopeenrij.nl (poliskluis)

Verzekeraars en gevolmachtigden kunnen zich aansluiten op mijnverzekeringenopeenrij.nl, de website waarop de consument binnenkort al zijn verzekeringen kan raadplegen. De website wordt naar verwachting in 2017 gelanceerd voor de consument.
12 mei 2016 Nieuws

Mannen vaker verzekeringsfraudeur dan vrouwen

Mannen plegen vaker verzekeringsfraude dan vrouwen. Vrouwelijke fraudeurs zijn er doorgaans wel vroeger bij dan mannen: de meeste dames worden rond hun dertigste betrapt, mannen lopen in de regel op iets latere leeftijd tegen de lamp. In de provincies Flevoland, Zuid-Holland en Limburg wonen relatief gezien de meeste gesnapte verzekeringsfraudeurs. Dat staat in het onderzoeksrapport ‘Fraudeurs gevangen in facts en figures’ van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond van Verzekeraars.
4 dec 2015 Nieuws

Overzicht van ontwikkelingen in de Nederlandse verzekeringsmarkt 2008-2015

Elk jaar maakt KPMG Insurance een uitgebreide analyse van de Nederlandse verzekeringsbranche, in deze publicatie leest u een kort overzicht hiervan.
1 sep 2015 Nieuws

De uniformering van de schadevrije jaren meestal geen verbetering voor de consument

Het bonus-malussysteem staat door zijn onduidelijkheid al jaren ter discussie. De gevolgen van het claimen van een schade zijn voor veel verzekerden over het algemeen niet duidelijk. De bedrijfsregeling nr. 11 zou hierin verandering moeten brengen door het vaststellen van schadevrije jaren voor iedere verzekeraar en verzekerden uniform te maken. Volgens het Verbond zou dit voor duidelijkheid en transparantie moeten zorgen. Verzekeraars blijven echter vrij in de verdere inrichting van treden en kortingen.
Getoond 1 tot 10 van 135. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.