25 mei 2021 Nieuws

Voortzetting tijdelijke verlaging maximale kredietvergoeding

Op 10 augustus 2020 is de maximale kredietvergoeding, die in rekening mag worden gebracht door kredietaanbieders, tijdelijk verlaagd van 14% naar 10% in verband met de gevolgen van covid-19. De maximale kredietvergoeding geldt voor alle soorten consumptief krediet dat wordt verstrekt aan consumenten, zoals rood staan, doorlopend (goederen)krediet of een persoonlijke lening.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Met dit wijzigingsbesluit wordt de tijdelijke verlaging verlengd tot 1 juli 2022.

Verwachte effecten van de regeling voor de doelgroepen

De tijdelijke verlaging van de maximale kredietvergoeding is ingevoerd om te zorgen dat consumenten tegen lagere maandlasten geld kunnen lenen voor consumptieve uitgaven zolang Nederland wordt getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Omdat consumenten nog steeds een verlies van inkomen kunnen ondervinden door de gevolgen van de coronacrisis en behoefte kunnen hebben aan krediet, wordt de maatregel verlengd. Hierdoor kunnen consumenten langer tegen lagere maandlasten geld lenen voor consumptieve uitgaven en zijn zij beschermd tegen de hoge kosten van krediet.

Klik hier voor de internetconsultatie.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Besluit tijdelijke verlaging kredietvergoeding

Met dit besluit wordt de maximale kredietvergoeding, die in rekening mag worden gebracht door aanbieders van consumptief krediet, tijdelijk verlaagd in verband met de gevolgen van COVID-19, zoals aangekondigd in de brief aan de Tweede Kamer van 18 mei 2020. De opslag op de wettelijke rente wordt verlaagd van 12 procentpunten naar 8 procentpunten.

Verlaging van de maximale kredietvergoeding

Minister Hoekstra stuurde de Tweede Kamer een brief waarin de internetconsultatie van de tijdelijke verlaging van de maximale kredietvergoeding van 14% naar 10% wordt aangekondigd.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 mei 2021

Laatst gewijzigd

25 mei 2021