Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
23 mei 2018 Nieuws

BKR uitspraken

De Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie heeft zes uitspraken gepubliceerd. In 3 van de 6 uitspraken wordt de consument in het gelijk gesteld. Volstaat de vooraankondiging/opeising op de brief met de acceptgiro? En houdt een registratie van 2 termijnen (€60) op een studentenkrediet van €1.000 stand?
30 apr 2018 Nieuws

Kamervragen rood staan bij de bank

Minister Hoekstra stuurde de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen over de woekerrente op rood staan bij banken.
18 okt 2016 Nieuws

BKR toelichting: wijziging kredietregistratiegrenzen

Per 1 december 2016 worden ook kleinere kredieten met een kortere looptijd in het kredietinformatiesysteem bij BKR opgenomen.
14 apr 2016 Nieuws

Kamervragen over ‘Rood staan blijft duur’

Minister J.R.V.A. Dijsselbloem heeft antwoorden gegeven op Kamervragen over het bericht ‘Rood staan blijft duur, ondanks lage rente’.
6 okt 2015 Nieuws

Nederlander lost hypotheek af voor pensioen (en staan minder rood)

Nederlanders staan minder rood en lossen vaker hun hypotheek af met het oog op hun pensioen. Dit blijkt uit de Monitor financieel gedrag, een trendonderzoek van platform Wijzer in geldzaken onder ruim 1.000 Nederlanders. Tegelijkertijd is er op een aantal andere aspecten van financieel gedrag minder vooruitgang.
16 jun 2014 Nieuws

Rapport ACM inzake onderzoek 'Rood staan op particuliere betaalrekeningen'

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer het rapport over het onderzoek naar rood staan op een betaalrekening gestuurd dat de Autoriteit Consument & Markt op zijn verzoek heeft uitgevoerd.
24 jul 2013 Nieuws

Roodstanden duurder dan gedacht

Veel consumenten onderschatten de hoogte van de rente die ze over hun roodstand betalen. Rentetarieven tussen de 12% en 15% zijn gebruikelijk in de markt. Slechts een op de tien Nederlanders noemt dit als rentepercentage voor roodstand. Ook ziet de helft rood staan niet als een vorm van krediet. Dit blijkt uit onderzoek (zie link) onder 511 consumenten in opdracht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
12 jul 2013 Nieuws

Onderzoek roodstanden

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zal deze zomer starten met een onderzoek naar roodstanden. Hierin wordt onderzocht hoe de markt voor roodstanden werkt en of er marktwerkingsproblemen zijn op deze markt.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.