Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
12 feb 2018 Nieuws

Roadmap vervanging DBA

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake is van een dienstbetrekking.
18 sep 2017 Nieuws

Handhaving wet DBA verder uitgesteld

De handhaving van de wet DBA is verder uitgesteld. Opdrachtgevers en zzp'ers krijgen tot 1 juli 2018 geen naheffingen en boetes. Dat meldt de Belastingdienst.
21 apr 2017 Nieuws

Gemiddelde omzet zzp'ers

Ondernemers in de sector Bank en verzekeringswezen zakelijke diensten hebben in 2016 een gemiddelde omzet van €33.514. Het aantal ondernemers bedraagt 201.356. Dit blijkt uit de derde rapportage DBA.
22 feb 2017 Nieuws

Kamervragen over DBA en onderzoek KvK

Staatssecretaris E. Wiebes heeft gereageerd op Kamervragen nav Kamervragen onderzoek KvK naar zzp’ers.
14 feb 2017 Nieuws

Grote zekerheid onder zzp'ers over eigen ondernemerschap

Meer dan negen op de tien zzp’ers die hun eigen arbeid aanbieden, werken voor meer dan één opdrachtgever. Deze zelfstandige professionals voelen zich ondernemer en ze denken dat ze aan de criteria van de wet DBA voldoen. Opdrachtgevers worden onzekerder volgens deze zzp’ers en vragen zzp’ers vaker om hun werk te doen in een payroll- of uitzendconstructie.
Dit staat in het rapport Zzp’ers en hun opdrachten, dat de Kamer van Koophandel (KvK) heeft gepubliceerd.
31 jan 2017 Nieuws

Oud-VAR-houders krijgen brief over uitstel handhaving wet DBA

Bent u zzp'er en had u vroeger een Verklaring arbeidsrelatie (VAR)? Dan krijgt u van de Belastingdienst een brief over wat het uitstel van de handhaving van de wet DBA voor u betekent.
8 dec 2016 Nieuws

Antwoorden vragen nav Tweede Voortgangsrapportage DBA

Staatssecretaris Wiebes van Financiën informeert de Tweede Kamer over de beantwoording van vragen rond DBA naar aanleiding van de Tweede Voortgangsrapportage van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) dd 18 november 2016.
28 nov 2016 Nieuws

Staatssecretaris Wiebes stuurt 1e voortgang DBA naar de Kamer

Het kabinet wil dat echte ondernemers zonder belemmering en onzekerheid kunnen ondernemen. Sinds het ingaan van de wet DBA afgelopen mei is er halverwege het implementatiejaar met 10 algemene en 50 model- en sectorale overeenkomsten een grotendeels dekkend stelsel ontstaan dat zekerheid biedt aan opdrachtgevers en opdrachtnemers meldt de Belastingdienst.
21 nov 2016 Nieuws

Handhaving Wet DBA uitgesteld tot januari 2018

Zzp’ers en opdrachtgevers krijgen tot 1 januari 2018 geen boete of naheffing. In de tussenliggende periode gaat het kabinet onderzoeken of het arbeidsrecht herijkt moet worden. Dat meldt de Belastingdienst.
21 okt 2016 Nieuws

Kamervragen over de onzekerheid over de uitvoering van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties

Staatssecretaris Wiebes heeft antwoorden gegeven op Kamervragen over de video van de Belastingdienst, "Is werken via je eigen BV de oplossing om buiten loondienst bij je opdrachtgever te werken?".
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.