Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
24 jun 2019 Nieuws

De Commissie van Beroep stelt erfgenamen in het ongelijk

Erfgenamen hebben eerder bij Kifid geklaagd over een 'opeet-hypotheek' en het ontbreken van een contraverzekering. De Geschillencommissie stelde de hypotheekadviseur eerder in het gelijk en ook de Commissie van Beroep heeft de klacht afgewezen.
21 sep 2018 Nieuws

Nabestaanden klagen over 'opeethypotheek'

De klacht van Consumenten (namelijk, dochter en vriend van de inmiddels overleden hypotheekgever) ziet in de kern op overkreditering. De Commissie merkt op dat sprake is van een zogeheten 'opeethypotheek', waarbij de overwaarde van de woning gebruikt wordt om met name de hypotheekgever ten goede te laten komen.
28 jul 2017 Nieuws

Afwijken gegeven advies, valt adviseur niet aan te rekenen

Consument en haar echtgenoot hebben anders dan het advies van de adviseur gekozen voor een pensioenuitkering zonder nabestaandenuitkering. De echtgenoot van consument is overleden en de koopsom is toegevallen aan de verzekeraar.
27 jul 2017 Nieuws

Kifid: Direct ingaande lijfrenteverzekering zonder contraverzekering

Bij Kifid is een klacht ingediend door de erfgenaam van verzekerde van een direct ingaande lijfrenteverzekering zonder contraverzekering. De verzekerde overlijdt binnen 30 dagen na de totstandkoming van de verzekering. De Consument (erfgenaam) stelt dat het overlijden van de verzekerde als ‘passieve vorm van opzegging’dient te worden beschouwd.
3 mei 2016 Nieuws

Kifid: Contraverzekering en dossiervorming

De broer van ‘verzekeringnemer’ beklaagt zich erover dat Adviseur zijn broer heeft geadviseerd zijn ontslagvergoeding in een direct uitkerende lijfrenteverzekering te storten zonder contra-verzekering af te sluiten. De ‘verzekeringnemer’ is een aantal maanden na de eerste lijfrente-uitkering overleden.
27 mei 2015 Nieuws

Kifid uitspraak gouden handdruk en ontbreken contraverzekering

Een vrouw heeft een (uitgestelde) lijfrenteverzekering gesloten zonder restitutie van de koopsom bij vooroverlijden. De (alleenstaande) vrouw is voortijdig overleden. De ouder van deze vrouw heeft bij Kifid een klacht ingediend over de adviseur doordat deze de dochter niet (tijdig) in het bezit van de Financiële Bijsluiter heeft gesteld omdat de (uitgestelde) lijfrenteverzekering geen financieel complex product zou betreffen.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.