Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
28 jan 2020 Nieuws

Kamervragen box 2 als klusbox

Minister Hoekstra gaf antwoorden op vragen over box 2 als klusbox, het bouwstenenonderzoek en het spaaroverschot van Nederlandse bedrijven.
21 feb 2019 Nieuws

Aanwezigheid B.V. melden bij hypotheekaanvraag?

Consument heeft de Adviseur benaderd voor hypotheekadvies. De Adviseur heeft in een e-mail financiële gegevens van Consument opgevraagd en in het inventarisatiegesprek dat hierop volgde, is ter sprake gekomen dat Consument een B.V. heeft.
6 feb 2019 Nieuws

NHG introduceert de Inkomensverklaring Ondernemer

NHG introduceert de Inkomensverklaring Ondernemer, waardoor het voor álle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn mogelijk wordt om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Voorheen moesten ondernemers ten minste drie jaar actief zijn.
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel: Box 3 spaargeld of in BV beleggen

Rekenmodel - alleen voor abonnees
Met de huidige lage rentestanden op spaarrekeningen en de bijbehorende te betalen vermogensrendementsheffing (boven het heffingsvrije vermogen) komt men vaak negatief uit. Bereken wat de netto aanwas is bij een gelijk rendement (identiek beleggingsprofiel) in box 3 of in box 2.
23 feb 2018 Nieuws

Pas op met lenen bij de B.V.

Vanwege een onzakelijke lening bij zijn B.V. werd een DGA van een stamrecht B.V. een naheffingsaanslag van maar liefst 72% opgelegd. De belastinginspecteur stelde dat de leningsovereenkomst onzakelijk was, in het bijzonder vanwege het feit dat geen reële zekerheden zijn bedongen.
29 sep 2015 Nieuws

Nieuwe site over geld lenen van eigen bv

Leent u geld van uw bv? Of bent u dat van plan? De Belastingdienst heeft voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden. Ondernemers die geld lenen van hun bv, zijn er vaak niet zeker van of de lening wel aan zakelijke voorwaarden voldoet. Daarom hebben zij alle informatie over dit onderwerp op een rijtje gezet in 'Geld lenen van uw bv.'
29 sep 2015 Nieuws

Senaat keurt wet voor nieuwe BV goed

De Eerste Kamer heeft een wetsvoorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie aangenomen waardoor ondernemers met ingang van 1 oktober 2012 makkelijker een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV) kunnen oprichten.
20 okt 2014 Nieuws

Antwoorden op kamervragen over spaarders die tegenwoordig sparen in een bv

Staatssecretaris Wiebes van Financiën beantwoordt vragen over spaarders die tegenwoordig sparen in een bv.
8 jan 2014 Kennis

Aanmerkelijk belangheffing

Grootaandeelhouders hebben te maken met dubbele heffing. De BV is belast met vennootschapsbelasting en dividenden en verkoopwinsten zijn belast met 25% IB (box 2).
9 dec 2013 Nieuws

Fiscale Oudedagsreserve (FOR) in BV?

Staatssecretaris van Financiën Weekers gaat in een Kamerbrief nader op de vraag in of er mogelijkheden zijn om de gevolgen van het huidige onderscheid tussen commerciële en fiscale waarderingregels bij pensioen in eigen beheer te mitigeren. Ook staat hij stil bij
(a) de vraag of – in het kader van de fiscale ontklemming van vermogen – aan ondernemers in de inkomstenbelastingsfeer de keuze kan worden geboden om de fiscale oudedagsreserve (FOR) en de stakingslijfrente tegen een aantrekkelijk tarief op te nemen en
(b) de mogelijkheden voor het verruimen van de kleine afkoopregeling voor lijfrenten.
Getoond 1 tot 10 van 21. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.