Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
5 apr 2016 Nieuws

Kamervragen onderzoek DNB naar Nederlandse schaduwbanken

Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer antwoorden op schriftelijke vragen gestuurd naar aanleiding van het onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) naar Nederlandse schaduwbanken.
19 jan 2016 Nieuws

DNB onderzoek Nederlandse schaduwbanken

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer het onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) naar Nederlandse schaduwbanken toegezonden. Minister Dijsselbloem schrijft dat het van groot belang blijft om potentiële risico’s in het schaduwbankwezen te analyseren en waar nodig maatregelen te treffen.
21 jan 2013 Nieuws

AFM publiceert agenda 2013 (toezichtthema's)

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat in 2013 door met verschillende bekende toezichtthema’s. Er zijn ook nieuwe accenten. Zo besteedt de AFM extra aandacht aan professionele klanten van financiële ondernemingen. Dat blijkt uit de plannen en begroting voor 2013 die zij heeft gepubliceerd.
27 dec 2012 Nieuws

Antwoorden op Kamervragen over het Nederlandse schaduwbankwezen

Volgens Minister Dijsselbloem van Financiën is er feitelijk een substantieel kleiner schaduwbankwezen in Nederland. Dit bestaat dan voornamelijk uit concern- en houdstermaatschappijen van buitenlandse financiële instellingen (ca. 500 miljard euro), special purpose vehicles (SPV’s) voor het securitiseren van overwegend Nederlandse hypotheken (ca. 330 miljard euro) en financieringsmaatschappijen (ca. 128 miljard euro). In totaal betreft het ca. 15% van de activa binnen de Nederlandse financiële sector.
29 nov 2012 Nieuws

Nederlandse schaduwbankwezen minder groot dan het op het eerste gezicht lijkt schrijft DNB

Door de kredietcrisis staat schaduwbankieren internationaal hoog op de agenda. Schaduwbanken zijn niet-bancaire instellingen die zijn betrokken bij het aantrekken of uitlenen van geld. Onderzoek van DNB laat zien dat het Nederlandse schaduwbankwezen weliswaar omvangrijk is, maar veel minder groot dan soms wordt aangenomen.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.