Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
24 jan 2017 Nieuws

Kapitaalregulering belemmert toetreding en concurrentie zorgverzekeraars

Hoge kapitaaleisen en de beperkte mogelijkheden om hieraan te voldoen beperken toetreding en concurrentie van zorgverzekeraars. Dit concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in haar studie naar toetredings- en groeidrempels op de Nederlandse zorgverzekeringsmarkt (zie downloads).
5 mrt 2014 Nieuws

Meldpunt voor ervaringen met de verkoop van sociale huurwoningen

Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Nederlandse Vereniging voor Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen (NVM) hebben een meldpunt geopend waar kopers, verkopers en makelaars hun ervaringen kunnen delen met de verkoop van huurwoningen door woningcorporaties. Sinds 1 oktober 2013 mogen corporaties bij de verkoop een hogere korting geven. Die kan oplopen tot 25 % van de marktwaarde. Mede aan de hand van de ervaringen uit het meldpunt willen VEH en de NVM bepalen welk effect dat heeft op de woningmarkt.
3 jun 2013 Nieuws

Duitse banken komen over de grens

Een consortium van zo'n twintig Duitse instellingen, waaronder grootmachten als Deutsche Bank en Allianz, begeeft zich op de Nederlandse hypotheekmarkt. In een pilot zijn de Duitse hypotheken te verkrijgen via twintig zelfstandige hypotheekadviseurs in heel Nederland.
4 dec 2012 Nieuws

Beantwoording Kamervragen concurrentie hypotheekmarkt

Minister van Financiën Dijsselbloem antwoordt – mede namens de minister van Economische zaken – op Kamervragen over de concurrentie op de hypotheekmarkt en hoogte hypotheekrente.
17 okt 2012 Nieuws

Discussie "Rentemarges banken te hoog" laait weer op

'Nadat ABN Amro en ING in 2009 werden genationaliseerd, is de winst op hypotheken gemiddeld 0,3 procentpunt opgelopen. Zo hebben banken 4- tot 6,5 miljard euro extra verdiend', zegt de Amsterdamse hoogleraar Maarten Pieter Schinkel in een artikel in ESB. Rabobank erkent dat de opslag is gestegen, maar spreekt liever over 'genormaliseerd'.
17 sep 2012 Nieuws

Briefwisseling NMa en Europese Commissie in uitzending Zembla

Naar aanleiding van een Zembla-uitzending van vrijdag 14 september 2012 jongstleden, kunt u hier de mail- en briefwisseling vinden tussen voormalig NMa-voorzitter Pieter Kalbfleisch en mevrouw Kroes, voormalig Eurocommissaris mededinging. In de mailwisseling wijst de NMa op de risico’s die gepaard gaan met de bepalingen dat ABN Amro-Fortis en ING geen prijsleider mogen zijn op een aantal markten.
29 aug 2012 Nieuws

Anker wint rechtszaak

Anker Verzekeringen heeft van de rechtbank in Leeuwarden gelijk gekregen in een zaak tegen een voormalig adviseur van de in 2008 failliet verklaarde Evers Assurantie Groep.
19 apr 2011 Nieuws

'Concurrentie verzekeringsmarkt zal toenemen'

Kredietbeoordelaar Moody’s verwacht dat de concurrentie op de Nederlandse verzekeringsmarkt verder toeneemt en dat de winsten teruglopen.
25 jan 2011 Nieuws

Consumentenorganisaties willen openheid advieskosten

Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Consumentenbond vinden dat ook banken en verzekeraars meer openheid moeten geven in de kosten die de consument betaalt voor financieel advies.
20 jan 2011 Nieuws

Adfiz: oneerlijke concurrentie in pensioenmarkt

Adfiz vindt dat de beoogde aanpassing van de Wet verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds (Bpf) en beroepspensioenregeling (Bpr) overbodig is. De aanpassing leidt bovendien tot aantasting van eerlijke concurrentieverhoudingen.
Getoond 1 tot 10 van 20. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.