Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten

Vermogensstrategieën

1 tot 10 van 205.
21 jun 2019 Nieuws

Uitspraak Hoge Raad over vermogensrendementsheffing (box 3)

De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan over het massaal bezwaar tegen de box 3-heffing voor de jaren 2013 tot en met 2016. Het gevolg van deze uitspraak is dat de Belastingdienst dit massaal bezwaar afwijst.
14 jun 2019 Nieuws

Hoge Raad vindt belasting op spaargeld en beleggingen (ook) oneerlijk

De Hoge Raad vindt het onterecht dat de fiscus er jarenlang van uitging dat mensen jaarlijks gemiddeld 4 procent rendement halen op hun spaargeld en beleggingen, terwijl de rente historisch laag staat. Wie zo’n hoog rendement wil halen, moet volgens de rechter zeer risicovol beleggen.
18 aug 2015 Nieuws

Kamervragen over rapport van de Eerlijke Bankwijzer

Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem, gaat in op Kamervragen over de uitkomsten van het rapport ‘Dutch Banks: Commitments and Progress’ van de Eerlijke Bankwijzer. Volgens Eerlijke Bankwijzer blijkt uit onderzoek dat een aantal banken duidelijke stappen voorwaarts heeft gezet op het gebied van maatschappelijk verantwoord investeren maar ook dat de praktische resultaten van deze stappen niet altijd meetbaar zijn.
26 mrt 2014 Nieuws

Beantwoording Kamervragen kwaliteit dienstverlening door banken en beleggingsondernemingen

Minister Dijsselbloem van Financiën laat de Tweede Kamer weten het zorgwekkend te vinden dat uit onderzoek van de AFM naar voren komt dat banken en beleggingsondernemingen de kwaliteit van beleggingsdienstverlening dienen te verbeteren.
18 mrt 2014 Nieuws

CPB: Voorzichtig economisch herstel

In het Centraal Economisch Plan 2014 (zie download) geeft het CPB in detail toelichting op de actuele ontwikkelingen van de Nederlandse economie, ook in internationaal perspectief.
12 mrt 2014 Nieuws

BKR helpt gemeenten bij schuldhulp-preventie

Als het aan het BKR ligt, gaat zij op korte termijn gemeenten helpen bij schuldhulp-preventie. Dit meldt BNR. Binnenkort moet een pilot starten waarbij gemeenten in een vroeg stadium worden gewaarschuwd als mensen hun rekeningen niet meer betalen. Dit moet het aantal mensen in de schuldhulpverlening terugdringen.
4 mrt 2014 Nieuws

CPB: Voorzichtig economisch herstel en EMU-saldo onder 3 procent

De Nederlandse economie klimt in het kielzog van het eurogebied langzaam uit het dal, met een groei van ¾ procent dit jaar en 1¼ procent in 2015. De werkloosheid loopt dit jaar nog op tot 650.000 personen, maar daalt volgend jaar licht als gevolg van een stijgende werkgelegenheid. De inflatie komt in beide jaren uit op 1½ procent.
28 feb 2014 Nieuws

AFM: Onderzoeksrapport Kwaliteit beleggingsdienstverlening

De kwaliteit van beleggingsdienstverlening van enkele banken en beleggingsondernemingen is voldoende tot goed. Bij het merendeel van de beleggingsondernemingen en banken dient de kwaliteit nog wel verbeterd te worden. Dat blijkt uit onderzoek - zie link - dat de AFM in 2013 heeft uitgevoerd naar de kwaliteit van beleggingsdienstverlening. In het rapport staan diverse praktijkvoorbeelden, welke ook goed gebruikt kunnen worden door het intermediair.
27 feb 2014 Nieuws

AFM: Nadere invulling aan het begrip ‘regelmatig beursverkeer’

De AFM heeft een interpretatie gepubliceerd over het begrip ‘regelmatig beursverkeer’. Dit begrip uit de regels voor openbare biedingen is onder meer van belang om te bepalen of er terecht gebruik wordt gemaakt van een in die regels opgenomen vrijstelling. Bieders die na afloop van een openbaar bod nog stukken willen kopen tegen gunstiger voorwaarden, mogen dat alleen doen als het in regelmatig beursverkeer plaatsvindt. Het is de AFM recentelijk gebleken dat de reikwijdte van de vrijstelling voor regelmatig beursverkeer niet voor alle marktpartijen duidelijk is.
27 feb 2014 Nieuws

AFM legt boete op aan Accent Grave voor overtreding van het verbod op marktmanipulatie

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 31 augustus 2012 een bestuurlijke boete van €50.000,- opgelegd aan Accent Grave B.V., een onderneming die voor eigen rekening handelt in aandelen (onder meer daytrading). Naar het oordeel van de AFM heeft Accent Grave op 9 augustus 2010 bij transacties in het aandeel NedSense het verbod op marktmanipulatie van artikel 5:58, eerste lid, onder a en b, van de Wet op het financieel toezicht (Wft) overtreden.
Getoond 1 tot 10 van 205. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.