De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of een schuld die door de vve is aangegaan voor het onderhoud en de verduurzaming van het gebouw bij de individuele appartementseigenaren kan worden aangemerkt als een eigenwoningschuld.
De woningbouw loopt in 2027 op richting de 100.000 woningen en komt de jaren erna uit rond de 90.000 woningen per jaar. Blijvende inzet van alle betrokken partijen is nodig om deze woningen te realiseren.
De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of duurzaam gescheiden levende echtgenoten na de tweejaarstermijn van de echtscheidingsregeling allebei een andere woning als hoofdverblijf kunnen aanmerken.
Ongetwijfeld heeft u het in de adviespraktijk meegemaakt. Een stelletje dat allebei eerder een huis (hypotheekrenteaftrek) heeft gehad en nu een ander huis kopen. Gemakshalve is de trouwdatum gelijk aan de passeerdatum. En u weet: trouwen = boedelmenging. Hoe gaat dit nu met de hypotheekrenteaftrek? Bereken met het rekenmodel eenvoudig de leningdelen en bijbehorende resterende looptijden.
Met Prinsjesdag 2020 is het wetsvoorstel “Wet differentiatie overdrachtsbelasting” gepubliceerd. Met een groot voor- of nadeel voor huizenkopers, is maar net welke ‘pet’ de koper op heeft. En hoewel met wetsvoorstellen in de regel vaak een ‘afwachtende houding’ aangenomen kan worden, dient de hypotheekadviseur met dit wetsvoorstel nu al aan de slag te gaan. Hierna wat ‘valkuilen’, uitleg, tips en opmerkingen.
[Update 13/11/2020], 1) geen einddatum, 2) woningwaardegrens
De Eerste Kamer debatteerde maandag 7 juli over de Wet tegenbewijsregeling box 3. Vervolgens heeft de senaat op dinsdag 8 juli het wetsvoorstel aangenomen.
In het eerste kwartaal van 2025 werden er 28 procent meer nieuwbouwwoningen verkocht dan een jaar eerder. De prijzen van nieuwbouwkoopwoningen lagen bovendien ruim 9 procent hoger. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS, Kadaster en Eurostat.
De Kennisgroep successiewet heeft een vraag beantwoord over het opnemen van een wederkerig verplicht finaal verrekenbeding in een samenlevingscontract.
Transacties met crypto zijn straks meer in beeld bij de Belastingdienst. Vanaf 1 januari 2026 worden crypto-aanbieders verplicht om gegevens van hun gebruikers te verzamelen, controleren en delen met de Belastingdienst.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.