Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
17 mrt 2009 Nieuws

VNO-NCW wil uitstel btw-betaling

Werkgeversorganisatie VNO-NCW pleit voor uitstel van betaling van btw van een maand om het bedrijfsleven tijdelijk voor 3,5 miljard tot 4 miljard euro te verlichten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW liet maandag weten gefrustreerd te zijn dat de coalitiepartijen nog geen maatregelen hebben voorgedragen om de gevolgen van de economische crisis te verzachten. Het kabinet moet volgens hem haast maken met maatregelen.

Een van de maatregelen zou kunnen zijn uitstel van btw-betaling door het bedrijfsleven. 'Wij vragen niet om miljarden aan subsidies. Als ondernemingen later btw betalen, is dat niet structureel belastend voor de overheid', aldus Wientjes. Volgens de werkgeversvoorman hebben ondernemingen vooral problemen met het verkrijgen van liquiditeit. Uit een maandag gepubliceerde enquête onder vierduizend ondernemers blijkt dat een op de vijf bedrijven door de crisis minder makkelijk aan krediet komt.
 

Bron: zibb, 17-03-2009

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 mrt 2009

Laatst gewijzigd

17 mrt 2009

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.