Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
20 nov 2009 Nieuws

Overgangsregeling bij afschaffen goedkoperwonenregeling

De goedkoperwonenregeling blijft van toepassing als de aankoop van een nieuwe eigen woning nog vóór 1 oktober 2009 heeft plaatsgevonden en de oude eigen woning na 1 januari 2010 wordt verkocht. Wel moet er sprake zijn van een reële koopovereenkomst. Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft dit aangekondigd in de derde nota van wijziging bij de Fiscale vereenvoudigingswet 2010.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!


De overgangsregeling is opgenomen omdat de goedkoperwonenregeling wordt afgeschaft. De goedkoperwonenregeling houdt in dat als de verwervingsprijs van een nieuwe eigen woning verminderd met de eigenwoningreserve lager is dan het niveau van de oude eigenwoningschuld, de eigenwoningschuld voor de nieuwe woning maximaal het bedrag van de oude eigenwoningschuld bedraagt, maar nooit meer dan de verwervingsprijs van de nieuwe eigen woning.

De overgangsregeling geldt voor belastingplichtigen die vóór 1 oktober 2009 een nieuwe eigen woning obligatoir hebben gekocht of civielrechtelijk reeds geleverd hebben gekregen, maar hun oude eigen woning op 31 december 2009 nog niet hebben verkocht of wel hebben verkocht maar nog niet civielrechtelijk hebben geleverd. Hierbij geldt dat op 1 oktober sprake moet zijn van een reële koopovereenkomst waardoor betrokken partijen onherroepelijk gebonden zijn. Er is geen bezwaar als die overeenkomst een normale ontbindingsclausule bevat (zoals een financieringsvoorbehoud).

Bron: PleinPlus, 19-11-2009
 

Uw mening

 
23 nov 2009
Maar hoe zit dat dan als iemand vorig jaar zijn woning heeft verkocht en nu (november 2009) een
koopcontract heeft getekend voor een goedkopere woning die hij volgend jaar mei gaat betrekken? Valt
deze dan buiten de boot mbt de goedkoper wonen regeling?
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

20 nov 2009

Laatst gewijzigd

20 nov 2009

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.