Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
14 dec 2009 Nieuws

Veel wintersporters slecht verzekerd

Elk jaar komen meer wintersporters in financiële problemen omdat zij niet of onvoldoende verzekerd op vakantie gaan.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Veel wintersporters er van uit dat hun financiële risico’s tijdens de wintersport gedekt zijn door hun zorgverzekering en een eventuele reisverzekering. Dit is lang niet altijd het geval. Zo worden niet altijd medische handelingen in het buitenland vergoed. En als dat wel gebeurt, is dat vaak volgens het prijsniveau in Nederland of maximaal het dubbele. Zo wordt in Frankrijk maar 80% van de behandelkosten gedekt. Omdat de kosten in Zwitserland en de USA nog veel hoger liggen, zullen consumenten daar nog meer zelf moeten bijdragen.
 
Veel aanvullende verzekeringen kennen wel een hogere buitenlanddekking, maar lang niet altijd een gegarandeerde kostprijsvergoeding. De dekking en de voorwaarden kunnen per zorgverzekering sterk verschillen. Vrijwel geen enkele reisverzekering vergoedt geneeskundige kosten in het basispakket. Medische hulpverlening die niet door de zorgverzekering wordt vergoed, moet dus aanvullend verzekerd worden. Een reisverzekering dekt wel bijkomende kosten die niet door een zorgverzekering worden vergoed. Belangrijk bij een gedwongen langer verblijf, onkosten van familie die moet overkomen of een door omstandigheden gedwongen vervroegde terugkeer naar huis.
 
Daarnaast raadt de Nederlandse Ski Vereniging wintersporters aan ook een speciale wintersportverzekering af te sluiten. Deze verzekert buitengewone kosten zoals opsporing, redding en repatriëring. Een dekking die sommige reisverzekeraars uitsluiten bij bepaalde sporten, zoals snowboarden of skiën buiten de piste. Alleen de combinatie van een zorgverzekering, een reisverzekering, een dekking voor aanvullende medische hulp en een wintersportdekking verzekeren alle kosten waarmee onfortuinlijke wintersporters te maken krijgen.
 
Vorig jaar werden 1500 wintersporters naar Nederland gerepatrieerd met een gipsvlucht. Begin jaren negentig waren dat er nog zo’n 800. De toename van zware blessures is veelal het gevolg van slechte voorbereiding. Een reddingsactie met een banaan of sneeuwscooter kost ruim 600 euro, een helikopterredding boven de 2500 euro en een gipsvlucht al snel enkele duizenden euro’s.
 
Bron: Overgeld, 11-12-2009

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 dec 2009

Laatst gewijzigd

14 dec 2009

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.