Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
29 sep 2010 Nieuws

Ook fiscaal voordelig pensioen voor zzp'ers

Zzp’ers moeten net als werknemers nu al fiscaal voordelig pensioen kunnen sparen. Dat staat in een ontwerpadvies van de Sociaal Economische Raad (SER) aan demissionair minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken. Volgens de SER houden veel arbeidsvoorwaardelijke regelingen zoals arbeidsongeschiktheidverzekeringen en pensioenregelingen onvoldoende rekening met de groeiende groep zzp’ers.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Het ontwerpadvies doet een aantal voorstellen die ertoe moeten leiden dat zzp’ers zich desgewenst kunnen verzekeren tegen het arbeidsongeschiktheidsrisico. Een grote groep zelfstandigen blijkt goed in staat om zelf een adequate verzekering af te sluiten. Dat is moeilijker voor zelfstandigen met gezondheidsproblemen, oudere zelfstandigen en zelfstandigen met een risicovol beroep. Het ontwerpadvies bepleit daarom een betere toegankelijkheid van de vrijwillige WIA-verzekering (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) en de particuliere vangnetverzekering voor zelfstandigen die zich moeilijk kunnen verzekeren.

 
Bovendien benadrukt het ontwerpadvies het belang van voldoende risicobewustzijn bij zzp’ers en pleit het voor een verbetering van de voorlichting over de verschillende verzekeringsmogelijkheden.
 
Daarnaast hekelt de SER het huidige urencriterium dat aan de hand van het aantal gewerkte uren bepaalt of zzp’ers in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek. Er bestaat veel onduidelijkheid over hoe die uren te meten zijn, aldus de SER die een onderzoek wil naar de mogelijkheden om de huidige voorwaarde voor deze faciliteiten, het urencriterium van ten minste 1.225 uur besteed aan de onderneming, te vervangen door een winst- of omzetcriterium.
 
Bron: SER/FD, 29-09-2010

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.