Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 mei 2011 Nieuws

Slechte rapportcijfers voor Nederlandse spaarbanken

Verhuis je geld! heeft de 15 grootste banken onderzocht op waarden en normen en op spaarrentebeleid. De Nederlandse spaarbanken blijken er op dit gebied niet best voor te staan. Er vallen veel onvoldoendes.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Het idee om banken van begrijpelijke rapportcijfers te voorzien komt voort uit de veel gehoorde verzuchting dat men er niet alleen tegenop ziet om van (spaar)bank te veranderen, maar ook niet weet wélke bank dan te kiezen. De werkwijze van banken is in april op 22 criteria beoordeeld. Van thema’s als bonussen, wapenhandel, mensenrechten en milieu tot gevoelige sectoren waarin geïnvesteerd wordt zoals olie, dammen en landbouw. Ook is gekeken naar wat banken in de praktijk waarmaken van hun beleid. Omdat het individueel bekijken van al die criteria best ingewikkeld is, is alles samengevat in één rapportcijfer Waarden & normen. Daarnaast zijn de banken beoordeeld op hun rentes, dus wat je als spaarder terugkrijgt voor je inleg. Ook dat leidde tot een rapportcijfer: Spaarrente-beleid.
 
Veel onvoldoendes
Slechts twee banken (ASN en Triodos) scoren voldoende op 'Waarden & normen', slechts één bank (ASN) heeft voldoende voor beide categorieën. Drie banken (Aegon, NIBC en Delta Lloyd) scoren zwaar onvoldoende op 'Waarden & normen', de overige 10 scoren matig (tussen 5,2 en 5,7). Op Spaarrente-beleid scoren slechts 5 banken tussen voldoende tot zeer goed (Westland Utrecht, NIBC, Dellta Lloyd, MoneyYou en ASN). Zes banken scoren onvoldoende tot zwaar onvoldoende op Spaarrente-beleid (Aegon, Triodos, Rabobank, Robeco, ING en ABN Amro).
 
Bron : Tros Radar, 20-05-2011

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 mei 2011

Laatst gewijzigd

23 mei 2011

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.