Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
20 aug 2012 Nieuws

‘Volmachtverzekeraars, kom met beloningsvoorstel’

De NVGA heeft in een brandbrief achttien volmachtverzekeraars gevraagd om snel met een passend beloningsvoorstel te komen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Voor leden van de NVGA wordt het steeds moeilijker om alsnog met terugwerkende kracht te voldoen aan de passende beloningsnorm die geldt sinds 1 januari van dit jaar. Het artikel 86b van het Bgfo betreft een open norm, maar deze moet wel nader ingevuld worden door volmachtbedrijven. Dat hebben zij nog niet gedaan aldus NVGA-voorzitter Michael de Nijs.

 

Verzekeraars en de NVGA deden al meerdere pogingen om er samen uit te komen. Afgelopen december mislukten de besprekingen. De Nijs: "Uit de contacten weten we dat de meeste verzekeraars eind derde/begin vierde kwartaal met een voorstel willen komen. Dat is rijkelijk laat wanneer je als volmachtbedrijf met terugwerkende kracht moet voldoen aan de beloningsregels. De ultieme consequentie is dat de AFM zowel de volmachtbedrijven als de verzekeraars op de vingers tikt, al beseft de toezichthouder dat dit een overgangsjaar is."

 

De suggestie van de toezichthouder om voorlopig zelf een maximumprijs te berekenen en het surplus terug te storten naar de verzekeraar, is volgens De Nijs alleen in theorie haalbaar. "Het klinkt logisch, maar is die prijs ook een passende beloning? En wat gebeurt er als de verzekeraar het achteraf niet met die prijs eens is? De kosten zijn dan in ieder geval al gemaakt. Zowel praktisch als principieel zullen we het echt op korte termijn met elkaar eens moeten worden."

 

Bron: AM, 17-07-2012

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 jul 2012

Laatst gewijzigd

20 aug 2012

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.