Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
20 aug 2012 Nieuws

Ikea gaat gemeubileerde studentenflats in Nederland bouwen

Ikea verwacht dit jaar nog een overeenkomst te sluiten voor het bouwen van een studentenflat van minstens 200 woningen. Momenteel is Ikea nog in onderhandeling met diverse studentensteden over de exacte locaties.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Vrijwel alle grote studentensteden in Nederland kampen met oplopende kamernood. Alleen al in Amsterdam, Delft, Leiden en Den Haag is tot 2015 een tekort van bijna 20 duizend studentenkamers.

 

Ikea heeft een kant-en-klare studentenkamer ontwikkeld van 17,5 vierkante meter. Deze zijn al voorzien van de onder studenten populaire meubels van het Zweedse concern. Doel is om de kamers voor een zacht Ikea-prijsje te verhuren.

Budget design-hotels
Naast studentenhuisvesting heeft het concern plannen om in Nederland, Groot-Brittannië en Polen te investeren in gebouwen voor 'budget design' hotels. De komende jaren moeten er ruim honderd goedkope hotels verrijzen die te vergelijken zijn met merken als het Duitse Motel One en het Franse Ibis. De exploitatie komt in handen van een grote hotelketen.
 

Bron: de Volkskrant

Lees ook…

Kopers studentenstudio dupe van slechte woningmarkt

Door vastzittende woningmarkt hebben tientallen Utrechtse studenten financiële problemen. Vaak waren het hun ouders die de woning kochten, of borg stonden voor de studenten.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

16 aug 2012

Laatst gewijzigd

20 aug 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.