Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
20 aug 2012 Nieuws

Huiseigenaar overschat de waarde

Nederlandse huiseigenaren schatten de waarde van hun eigen woning te hoog in. Daar staat tegenover dat de helft van de woningbezitters wel denkt dat Nederlandse koopwoningen te duur zijn.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Door de overwaardering van de eigen woning dalen de huizenprijzen minder snel, wat zorgt voor een zachte landing van de woningmarkt. Dit concluderen economen van De Nederlandsche Bank in economenblad ESB.

 

Meer dan de helft van de woningeigenaren vindt dat de woningprijzen hoger zijn dan realistisch. Het grootste gedeelte van de huiseigenaren denkt dan ook dat de huizen nog goedkoper worden de komende jaren.

 

De Nederlandse huizenbezitter ziet dus wel de woningmarktmalaise, maar betrekt dit niet op de eigen woning. De gemiddelde woningeigenaar gaat ervan uit dat de waarde van zijn huis de afgelopen jaren op zijn minst gelijk is gebleven.

 

Bij het verkopen van de woning willen de eigenaren dus niet in prijs zakken. Dit vertraagt de woningverkopen en zorgt zo ook voor een geleidelijke daling van de prijzen. Wat paniek op de markt voorkomt.

 

Bron: De Telegraaf, 20-08-2012

Uw mening

 
Armando E. Piers
20 aug 2012
Dat het besef er is, dat de woningen nu te hoog worden aangeboden is mede het gevolg van de onderliggende financieringen. Te hoge hypotheken. De verkoper kijkt eerst naar de hoogte van zijn hypotheek en bepaalt dan de vraagprijs van de woning. Daar er in het recente verleden te hoge hypotheken zijn verstrekt, moet je wel meer vragen dan de markt zou willen. Maar met een restschuld achterblijven is ook geen optie! Daar zit 'm dan ook de kneep.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

20 aug 2012

Laatst gewijzigd

20 aug 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.