Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
3 sep 2012 Nieuws

Consument dupe van belastingverhoging op verzekeringen

De doorrekeningen van de partijprogramma’s van CDA, D66, GroenLinks, PvdA, SGP en SP door het Centraal Planbureau laten zien dat een belastingverhoging op verzekeringen negatieve effecten heeft op consumenten en MKB-bedrijven.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Een aantal van de partijen stelt zelfs een ruime verdubbeling naar 21 procent voor. Dat zou per polishouder of huishouden meer dan 100 euro per jaar betekenen. Uit berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek blijkt dat elke procent meer assurantiebelasting verzekerden 125 miljoen euro kost. Een nieuwe belastingmaatregel zou de derde verhoging van de assurantiebelasting zijn in korte tijd. Het Verbond van Verzekeraars heeft zijn zorgen over verhoging van de assurantiebelasting per brief onder de aandacht gebracht bij de politiek.

Volgens het Verbond bestaat de kans dat deze belastingverhoging tot dezelfde effecten leidt als de premieverhoging bij zorgverzekeringen. Daar kunnen sommige mensen zich vanwege de kosten niet meer verzekeren tegen de meest elementaire risico’s. Gemiddeld betalen Nederlanders ruim 800 euro per jaar voor hun schadeverzekeringen. De verhoging van de assurantiebelasting, die een verzekeringnemer of huishouden gemiddeld meer dan 100 euro per jaar gaat kosten, vormt volgens de verzekeraars een aanzienlijke aanslag op de koopkracht van Nederlanders.  
 

Bron: Verbond van Verzekeraars

Lees ook…

Assurantiebelasting gelijk aan BTW-tarief?

Vier politieke partijen willen de assurantiebelasting verhogen naar 21 procent. Dit blijkt uit de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s door het CPB.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 sep 2012

Laatst gewijzigd

3 sep 2012

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.