Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
17 sep 2012 Nieuws

Actieve verkoop woning door buren

Het nieuwe initiatief KiesuwBuren.nl is een actieve verkoopversneller voor de woningmarkt. Hoewel dit een commercieel initiatief is, willen wij de Fintool lezers hier toch over informeren. Wellicht geeft het inspiratie voor soortgelijke initiatieven, waar u uw voordeel mee kunt doen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Persbericht:

Het werkt als volgt. De verkoper en de makelaar registreren de woning op KiesuwBuren.nl. Vervolgens worden er automatisch 100 ambassadeurskaarten gedrukt en bezorgd bij de makelaar. Samen met de verkoper zorgt de makelaar voor de verspreiding in de straat / wijk.

Buurtbewoners kunnen zich met de gegevens van de ambassadeurskaart registreren op de website www.kiesuwburen.nl als ambassadeurs van de te verkopen woning en vervolgens kandidaat-kopers aanmelden. Deze kunnen ze werven in hun eigen sociale netwerk. Deze geregistreerde kandidaat-kopers worden, na toestemming, benaderd door de makelaar. Wanneer daadwerkelijk een van de aangedragen kandidaat-kopers tot aankoop overgaat verdient de ambassadeur € 500,--.

Voordeel voor iedereen

Deze innovatieve manier van verkoopondersteuning biedt een aantal grote voordelen. In de eerste plaats kan de verkoper actief meewerken aan de verkoop van zijn woning. Niet alleen buurtbewoners kunnen een ambassadeurskaart krijgen, ook familie, vrienden, kennissen en collegae kunnen ingeschakeld worden als ambassadeur. De makelaar kan zich met dit exclusieve concept onderscheiden van andere makelaars. Hij kan laten zien dat hij een stapje extra zet voor zijn klant. Bovendien krijgt hij een overzicht van serieuze kandidaat-kopers. Ambassadeurs, tot slot, maken niet alleen kans op € 500,-- maar  hebben tevens invloed welke ‘buren’ bij hun in de wijk komen wonen. Buurtbewoners zijn goede ambassadeurs bij uitstek omdat ze als geen ander kunnen vertellen wat voor voordelen de wijk en de woning biedt.

Bijkomend feit is dat een woning dankzij KiesuwBuren.nl veel meer aandacht krijgt. Ook al wordt de kandidaat-koper niet aangedragen door de ambassadeur, deze extra aandacht komt de verkoopkansen van de woning ten goede. KiesuwBuren.nl zorgt ervoor dat zowel ‘fysieke’ sociale netwerken worden geactiveerd alsook de social media sites als Hyves, Facebook en Twitter.

 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 sep 2012

Laatst gewijzigd

17 sep 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.