Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
20 dec 2012 Nieuws

Verkoop via executieveiling fors lagere opbrengsten

Een huis dat via een executieveiling verkocht wordt, brengt minder op dan de marktwaarde. De veilingprijs ligt gemiddeld ongeveer 58.000 euro (34 procent) lager dan de marktprijs. Dit blijkt uit een onderzoek van de Tilburgse vastgoedeconoom Dirk Brounen en adviseur Martijn de Jong-Tennekes.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Ze keken naar 3440 huizenveilingen tussen 2006 en 2011.

Van de onderzochte woningen werd circa 1/3 gedwongen geveild, omdat de eigenaren een betalingsachterstand hadden bij de bank. De andere woningen werden vrijwillig via een veiling van de hand gedaan. De onderzoekers keken onder meer naar oppervlak, onderhoud en gebied van de geveilde woningen. Zo berekenden ze wat de huizen waard zouden moeten zijn. Die prijzen vergeleken ze met de opbrengsten bij de veiling.

Het verschil tussen de marktwaarde en de prijs bij veiling is volgens De Jong-Tennekes te hoog. Hij wijst erop dat banken rekening houden met maar 15 procent verschil als ze een hypotheek verstrekken.

Een oplossing kan verbetering van de veilingen zijn. Als geïnteresseerden meer informatie over woningen krijgen, durven ze misschien een hoger bod uit te brengen, is de gedachte.

 

Bron: Trouw

 

Lees ook…

Bij huizenveiling kan particulier bieden via internet

Particulieren kunnen straks bij de gedwongen verkoop van een huis een bod doen via internet. Daarmee wordt de kans kleiner dat huizen (ver) beneden de marktwaarde worden verkocht en krijgen particulieren op de veiling meer mogelijkheden. Dit staat in een wetsvoorstel dat minister Opstelten bij de Tweede Kamer heeft ingediend.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

20 dec 2012

Laatst gewijzigd

20 dec 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.