Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 dec 2012 Nieuws

Commissie UFR in het leven geroepen

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de commissie Ultimate Forward Rate (UFR) ingesteld. In het zogeheten septemberpakket pensioenen is afgesproken dat de rekenrente voor pensioenfondsen vanaf september 2012 wordt aanpast door de introductie van een ultimate forward rate.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De ultimate forward rate zal ook in 2014 en de jaren daarna worden toegepast. In de hoofdlijnennota ‘herziening financieel toetsingskader’, waarin de contouren worden geschetst van een nieuw financieel toetsingskader, is aangekondigd dat het kabinet nog zal bezien hoe verzekerd kan worden dat deze ultimate forward rate realistisch is en blijft. De Tweede Kamer heeft het kabinet verzocht om een onafhankelijke externe commissie in te stellen om dit te onderzoeken.  De commissie zal voor 1 juli 2013 rapporteren.

Pensioenfondsen gebruiken de rekenrente om vast te stellen hoeveel vermogen zij moeten aanhouden om in de toekomst aan alle pensioenverplichtingen te kunnen voldoen. Door toepassing van de ultimate forward rate is de rekenrente stabieler dan voorheen. Ook wordt de rekenrente meer in lijn gebracht met de rentecurve die per 30 juni 2012 voor verzekeraars geldt.
 

Bron: Rijksoverheid

Lees ook…

Leidt de invoering van de UFR tot een duurzame pensioenoplossing?

In een open brief aan de pensioenrapporteur voor de Tweede Kamer, Pieter Omtzigt, geeft het Actuarieel Genootschap (AG) aan dat de effecten van de invoering van de Ultimate Forward Rate (UFR) nog onvoldoende duidelijk zijn.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 dec 2012

Laatst gewijzigd

27 dec 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.