Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
16 feb 2013 Nieuws

Aanpassing Woonakkoord

De fracties van D66, ChristenUnie, SGP, VVD en PvdA hebben woensdagochtend ingestemd met het dinsdagavond bereikte akkoord over de woningmarkt. Daarmee heeft minister Blok (Wonen) groen licht gekregen voor zijn plannen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Meer ruimte voor kopers
"Het volledig en annuitair aflossen van hypotheken binnen 30 jaar blijft de norm. Wel komt er de mogelijkheid om naast de hypotheek een tweede lening af te sluiten tot 50% van de waarde van de woning. Tevens wordt het mogelijk gemaakt dat bank en klant afspraken maken over de aflossingstermijn van de tweede lening. Hierdoor kan de looptijd worden verlengd naar bijvoorbeeld 35 jaar. De rente over de tweede lening kan niet worden afgetrokken van de belastingen. Dit betekent dat in de eerste jaren de maandlasten lager uitvallen**. Over de gehele periode zijn de kosten echter hoger wanneer de consument voor dit product kiest. Dit leidt niet tot wijziging van de Wet IB 2001."

Bron: Rijksoverheid

 

* Indien de rente over de lening niet aftrekbaar is, zal 'consumptief' getoetst moeten worden. Dit zal de maximale hypotheek weer verlagen.

 

Lees ook…

Kamerbrief over de aanpak van de problemen op de woningmarkt

Brief van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) aan de Tweede Kamer over de aanpak van de problemen op de woningmarkt, door een samenhangend pakket van afspraken.

Uw mening

 
Agnes van Veen
14 feb 2013
Een Blok aan ons been? Gisteren bij Pauw en Witteman een minister die het heeft over centjes voor je pensioen en huizen onder water als je niet aflost. Duidelijk werd dat hij totaal niet kan rekenen en niet kan motiveren waarom die tweede lening een impuls moet geven aan met name starters. Steeds helderder wordt dat er onkundige mensen op ministersposten zitten, wat een schande Nederland, dat we dit maar blijven accepteren.
 
Jan-Willem van Ek
13 feb 2013
Geen woorden voor . . . . wat een slecht akkoord! Wie heeft er bedacht dat dit goed is voor de woningmarkt?
 
Gerrit Hallema
13 feb 2013
Is het mogelijk om de damers en heren in ons parlement, het certivicaat ONKUNDIG aan te bieden?
 
Mathieu Fluit
13 feb 2013
Dit akkoord is grote volksverlakkerij en getuigt van fiscale en financiele onkunde bij de nodige politici, die zonder goed na te denken over de consequenties de beurs van duizenden mensen zal gaan raken. Volgens mij kunnen de heren in Den haag of niet rekenen of hebben zij de Islam volgend geen hypotheekschuld meer. Wilders hier ligt een kans voor je!!
Ja dan raakt het je ook niet. Toch?Komt nog bij dat indirect de EWR gemakshalve even fors wordt verhoogd en er geen enkele fiscale stimulans is om hiervoor te kiezen. Je bruto maandlasten zijn in het begin wel lager maar netto gelijk al hoger!!!.

By the way tot slot: het getuigt toch van enige arrogantie als de politiek ook al gaat bepalen en voorschrijven hoe ik moet gaan aflossen over leningdelen die in BOX 3 vallen.

 
Jacques L.F. de Bruin
13 feb 2013
Volgens de Telegraaf mag de rente over het tweede deel wel afgetrokken worden, maar volgens een fictief annuïtair aflossingsschema.
 
Milko Berghout
13 feb 2013
Ik snap er werkelijk niets meer van. Stel een starter koopt een woning van 200.000 euro. Dan mag er kennelijk 100.000 euro in box 3 bij worden geleend welke ook nog over een heel lange periode mag worden afgelost. Wat is hier de zin van? Door een box 3 deel kan er nog minder worden geleend. Als ze starters willen helpen moeten ze de kosten meefinancieren en deze versneld af laten lossen en niet 100%, maar bv. 50% aflossen of een langere aflosperiode van bv. 35 0f 40 jaar. Lekker adviseren zo....
 
Sander van der Vis
13 feb 2013
een niet aftrekbare lening zonder aflossing zal in veel gevallen nog duurder zijn dan een aftrekbare annuiteitenlening, zeker de eerste jaren. Volgens mij krijgen we hier zand in onze ogen...
 
Jamie Hilgersom
13 feb 2013
Nou, lekkere verbetering... Een Box III deel mocht toch altijd al langer worden afgesloten..?!
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

13 feb 2013

Laatst gewijzigd

16 feb 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.