Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
26 mrt 2013 Nieuws

VNG verrast door voorstel over Nabestaandenwet

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van SZW stelde afgelopen zondag in het tv-programma Jinek op Zondag voor om de uitvoering van de Nabestaandenwet bij gemeenten te leggen. De staatssecretaris heeft hierover niet met gemeenten gesproken. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is dan ook volledig verrast door dit voorstel.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Sociale Verzekeringsbank voert op dit moment de Nabestaandenwet uit. Klijnsma zei zondag dat ze deze taak mogelijk naar gemeenten wil overhevelen, omdat gemeenten bij uitstek maatwerk kunnen leveren en bekijken wat iemand nodig heeft om weer terug te keren op de arbeidsmarkt.
 
Eerst decentralisaties sociale domein
Gemeenten zijn op dit moment druk bezig met het vormgeven de drie grote decentralisaties in het sociale domein: Participatiewet, Jeugdzorg en begeleiding in de Wmo. Het is nog steeds niet precies duidelijk welke taken gemeenten er nu bij krijgen en hoe het financiële plaatje dat daarbij hoort er precies uitziet.
 
Gemeenten willen voorlopig geen nieuwe extra taken: gemeenten gaan eerst aan de slag met de taken die nu al op ze af komen.
 

Bron: VNG

 

Lees ook…

Aanpassing ANW gaat het niet redden

De versobering van de nabestaandenwet dreigt het volgende kabinetsplan te worden dat gaat sneuvelen in de Eerste Kamer schrijft De Volkskrant. In de Tweede Kamer krijgen de coalitiepartijen VVD en PvdA alleen steun van D66. Dat is te weinig voor een meerderheid in de senaat.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

26 mrt 2013

Laatst gewijzigd

26 mrt 2013

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.