Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
25 apr 2013 Nieuws

Vrouwen lenen minder dan mannen

Uit onderzoek van online financiële dienstverlener MoneYou naar het leengedrag van Nederlanders blijkt dat 38% van de Nederlanders op dit moment geld leent, anders dan hun hypotheek. 28% sluit deze lening bij een bank af, 8% bij familie. Lenen van vrienden is met 2% het minst in trek. Vorig jaar klopte de ene helft van de leners nog bij de bank aan en de andere helft bij familie.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Er blijkt een opvallend verschil te zijn tussen het leengedrag van mannen en vrouwen. Vrouwen lenen namelijk veel minder vaak. Slechts 1 op de 4 Nederlandse vrouwen heeft een extra lening naast hun hypotheek, terwijl bijna de helft van alle mannen een extra lening heeft. Ook van kredietvormen  zoals roodstaan, creditcards of postorderkredieten maken vrouwen veel minder gebruik dan mannen.

Lenen bij werkgever
In de onderzoeksresultaten valt ook op dat mannen het liefste lenen van een bank, terwijl vrouwen juist liever lenen bij familie. Ook blijkt dat Nederlanders niet graag lenen van hun werkgever. Net als vorig jaar zou slechts 2% van de mannen en 1% van de vrouwen deze mogelijkheid overwegen.

 

Bron: MoneYou

Lees ook…

BKR Kredietbarometer: 30.000 extra consumenten met achterstand op lening

In 2012 hadden consumenten meer moeite om hun openstaande rekeningen af te lossen. Het totaal aantal mensen met een betalingsprobleem op hun lening is nu 700.000. Een toename van bijna 30.000 in het afgelopen jaar. Een procentuele stijging van 7,4 procent naar 7,9 procent. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse BKR Kredietbarometer die trends en ontwikkelingen in kaart brengt in het betalingsgedrag van Nederlandse consumenten.

Studielening wordt de grootste particuliere schuld na hypotheken

De studielening wordt een van de grootste schulden in Nederland wanneer het nieuwe studieleenstelsel er doorkomt. De totale schuldenlast wordt binnen enkele jaren groter dan die van consumptief krediet. Dit voorspelt Peter van den Bosch, directeur van BKR. In het nieuwe sociaal leenstelsel krijgen pas afgestudeerden te maken met een hogere studieschuld dan nu het geval is. Een schuld die in het meest ongunstigste geval kan oplopen tot wel 122.300 euro wat gelijk staat aan een maandelijks aflosbedrag van 1.140 euro. In de berekeningen van de minister wordt rekening gehouden met een rentepercentage van 0,6 procent en wordt de ontwikkeling van de rente niet meegenomen. Dit geeft een onrealistisch beeld van de toekomstige situatie. Het beeld ziet er als volgt uit:

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.