Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
14 jun 2013 Nieuws

CDFD consulteert markt voor Inhaal-/PE-examens

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) is een consultatieronde gestart voor vaststelling van de inhoud van de zogeheten Inhaal-/PE-examens. Het succesvol afleggen van dit examen is noodzakelijk voor iedere financiële dienstverlener die in het verleden behaalde deskundigheidsbewijzen (tot uiterlijk 1 januari 2014) wil omzetten naar Wft-diploma’s in het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Aanvullend examen
Huidige diplomahouders moeten voldoen aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen. Daarvoor moeten zij een aanvullend examen doen. Dat aanvullende examen is gericht op het ‘verschil’ tussen het ‘huidige’ en het ‘nieuwe’ bouwwerk. De minister van Financiën heeft uit kosten- en efficiëntie-overwegingen besloten om het inhaalexamen te combineren met de laatste PE-actualiteiten. Deze PE-actualiteiten worden meegenomen in het inhaalexamen. We spreken dan ook van Inhaal-/PE-examens. Financiële dienstverleners hebben tot 1 juli 2015 de tijd voor het succesvol afleggen van een Inhaal-/PE-examen.

Het succesvol afleggen van een Inhaal-/PE-examen levert een certificaat op. Dit certificaat kan na 1 januari 2014 samen met geldig gehouden (gelijkgestelde) Wft-diploma’s worden omgewisseld naar een nieuw ‘Wft-diploma beroepskwalificatie 2014’.

Marktconsultatie
Het CDFD nodigt marktpartijen uit om te reageren op de eind- en toetstermen voor de Inhaal-/PE-examens Wft-vakbekwaamheid 2014. Het consultatiedocument is te vinden op de website van het CDFD. Reacties op het document kunnen worden verzonden aan info@cdfd.nl. De termijn sluit op maandag 15 juli 2013. Daarna zal het CDFD een definitief advies opstellen voor het ministerie van Financiën.

Bron: CDFD

Lees meer over inhaal- / PE-examens in de nieuwsbrief (april) van SCFB. Zie ook SCFB voor de overige nieuwsbrieven.

CDFD Consultatiedocument Inhaal/PE-examens

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.