Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
25 jun 2013 Nieuws

Dijsselbloem 'negeert' petitie Adfiz Permanente Educatie

De minister van Financiën schrijft aan de vaste Kamercommissie Financiën dat hij voorstander blijft van verplichte examinering van permanente educatie (PE-) en inhaalexamens. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat adviseurs te vaak onvoldoende vakbekwaam zijn.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In het nieuwe systeem dienen alle adviseurs aantoonbaar vakbekwaam te zijn. Met deze brief reageert de minister op de 10 juni jl. ontvangen petitie tegen verplichte examinering van de brancheorganisatie van financieel adviseurs Adfiz.

Klik hier voor de brief (pdf, 3 pagina's) van Minister Dijsselbloem, of zie download onderaan.

 

Bron: Rijksoverheid

 

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Protest Adfiz tegen PE inhaalexamens

Adfiz (branchevereniging van onafhankelijke financiële intermediairs) doet een oproep om de petitie “Stop verplichte examinering van Wft PE en inhaalprogramma’s voor adviseurs” te tekenen. Veel brancheorganisaties in de financiële dienstverlening hebben zich in grote mate ingezet om bij te dragen aan de kwaliteit van het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk. In uitgebreide overleggen en in consultatiereacties hebben wij gezamenlijk uitvoerig bezwaarpunten aan de orde gesteld tegen een verplicht driejaarlijks PE-examen bij het CDFD en het Ministerie. Ook in publicaties hebben deze organisaties regelmatig tegen het verplichte PE-examen geprotesteerd. Wij allen hebben daarvoor geen enkel gehoor gevonden, schrijft Adfiz.

CDFD wijdt themapagina aan ‘Vakbekwaamheid na 2013

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft de eigen website uitgebreid met de themapagina ‘Vakbekwaamheid na 2013’. Het CDFD geeft er nadere uitleg over het nieuwe Wft-vakbekwaamheidsbouwwerk dat per 1 januari 2014 van kracht wordt.

Invoering centrale databank per 1 januari 2014

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft een reactie gegeven naar aanleiding van een aantal vragen die zij ontving over de invoering van de centrale databank in het kader van Wft-examinering. Deze waren met name ingegeven door de constatering dat de centrale databank uit het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft 2013 (Bgfo) is geschrapt. Hieruit hebben sommige marktpartijen geconcludeerd dat de invoering van de centrale databank zou worden uitgesteld dan wel worden afgesteld.

Voldoen aan permanente educatie Wft 2011-2012 kan nog tot en met 31 december 2013

Financiële dienstverleners hebben een jaar langer de tijd gekregen om te voldoen aan het permanente educatieprogramma voor de periode 2011-2012. In het kielzog van dit besluit van het ministerie van Financiën blijken in de markt misverstanden te ontstaan over de PE-verplichtingen voor het jaar 2013. Met deze berichtgeving wil het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) mogelijke onduidelijkheid wegnemen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 jun 2013

Laatst gewijzigd

25 jun 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.