Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
8 okt 2013 Nieuws

FFP vraagt minister om efficiënte ‘omwisselactie’

De Vereniging FFP wil dat de administratieve lasten voor individuele financiële adviseurs bij de overgang naar een nieuw stelsel voor Wft-diploma’s zo beperkt mogelijk zijn. Zij heeft de minister van Financiën in een open brief (zie link) opgeroepen zich daar ook sterk voor te maken. Concreet doet de FFP de suggestie om beschikbare deskundigheidsgegevens bij toezichthouder AFM, keurmerkorganisaties en onderwijsinstellingen digitaal uit te wisselen met de diploma uitgevende instantie(s).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Brief aan het Ministerie van Financiën (pdf, 3 pagina's)

Volgens de huidige planning wordt op 1 januari 2014 een nieuw vakbekwaamheidsregime van kracht voor financiële dienstverleners. De overgang van oud naar nieuw gaat onder meer gepaard met een ‘omwisselactie’. Tussen 1 januari 2014 en 1 juli 2015 zullen ongeveer 55.000 houders van een Wft-diploma hun oude deskundigheidsbewijzen moeten ‘omwisselen’ in een of meer Wft-diploma’s nieuwe stijl. Niet alleen moeten oude diploma’s worden overlegd, maar ook alle relevante PE-certificaten en certificaten van nog af te leggen Inhaal-/PE-examens.

Veel financiële dienstverleners hebben in het recente verleden vergelijkbare handelingen uitgevoerd. Zo heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan beleidsbepalers vergunningen verleend op basis van overlegde diploma’s. Het aantonen van deskundigheid via originele bewijsstukken is ook bij diverse keurmerkorganisaties een noodzakelijke voorwaarde geweest voor het verlenen van een keurmerk aan personen of organisaties. Hergebruik van deze gegevens kan de ‘omwisselactie’ aanzienlijk vereenvoudigen en zonder verlies aan kwaliteit toch tijd en geld besparen.

Bron: FFP

 

Lees ook…

Wetgevingsoverleg PE examens 2014: Minister Dijsselbloem bereid tot nader overleg, maar wil “vasthouden aan fundament”

Gistermiddag voerde de Kamercommissie Financiën wetgevingsoverleg met de Minister. Hoewel er meerdere onderwerpen op de agenda stonden, hadden alle fracties vragen voor de minister over vakbekwaamheid 2014 en dan met name de PE-examinering. Het bleek uiteindelijk het meest besproken onderwerp dat tenslotte leidde tot twee moties die werden ingediend door in totaal vijf fracties: (1) VVD/ D66 en (2) SP/CDA/PVV.

Finalisten bekend ‘FFP-planner van het Jaar ’

De verkiezing ‘FFP-planner van het jaar 2013’ wordt een ongemeen spannende strijd tussen drie gecertificeerd financieel planners, die zich alle drie met vlag en wimpel hebben weten te kwalificeren voor de finaleronde op het derde FFP Congres van donderdag 10 oktober a.s.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 okt 2013

Laatst gewijzigd

8 okt 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.