Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
29 sep 2015 Nieuws

Digitaal loket voor slapende tegoeden bankrekeningen beschikbaar

Erfgenamen kunnen makkelijker nagaan of een overleden familielid nog een slapend tegoed had bij een bank. De Nederlandse Vereniging van Banken heeft hier een digitaal loket voor geopend.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Erfgenamen die geen zicht hebben bij welke bank(en) de overledene tegoeden aanhield, kunnen dit nagaan via de hier voor in het leven geroepen website: www.slapendetegoeden.nl

Erfgenamen die al wel weten bij welke bank rekeningen werden aangehouden, kunnen direct terecht bij de desbetreffende bank.

Slapende tegoeden
Bij slapende tegoeden gaat het vaak om inactieve bankrekeningen waarbij de bank bijvoorbeeld door verhuizing het contact met de klant is verloren. Ook kan het gaan om actieve rekeningen waarvan de erfgenaam niet weet dat ze bestaan. In alle gevallen gaat het om bankrekeningen op naam van de overledene. Erfgenamen weten soms niet bij welke bank een overledene een tegoed had. Om daar achter te komen, moet een notaris op dit moment nog alle banken zelf of via de NVB aanschrijven. Met het loket slapende tegoeden kunnen erfgenamen op één plek direct bij alle aangesloten banken navraag doen naar de aanwezigheid van (mogelijke) tegoeden.

Verjaringstermijn
Een slapend tegoed vervalt volgens de wet na 20 jaar aan de bank. De gezamenlijke banken vinden het echter van groot belang dat slapende tegoeden bij de rechthebbenden terechtkomen. Daarom negeren zij deze wettelijke verjaringstermijn en keren zij slapende tegoeden altijd uit aan rechthebbenden.

 

 

Bron: NVB

Lees ook…

Banken richten voor erfgenamen digitaal loket in voor slapende tegoeden

Nabestaanden kunnen binnenkort eenvoudiger nagaan of een overleden familielid nog een spaartegoed heeft bij een bank. Banken zijn van plan om begin 2014 jaar een digitaal loket in te richten voor 'slapende tegoeden', meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 aug 2014

Laatst gewijzigd

29 sep 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.