Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
5 sep 2014 Nieuws

Drie crisismaatregelen woningmarkt worden verlengd

Het kabinet is voornemens een drietal crisismaatregelen voor de woningmarkt te verlengen. Dit meldt RTL Nieuws. Eerder was al bekend geworden dat de BTW maatregel voor verbouwingen verlengd zal worden tot juli 2015. Het kabinet en de oppositiepartijen hebben bij de begrotingsonderhandelingen opnieuw besloten tot verlenging voor het lage btw op onderhoud en renovatie. Dit besluit moet na de begrotingsonderhandeling op Prinsjesdag nog formeel bekrachtigd worden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Een ander voorstel waar het kabinet met de drie oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP overeenstemming zou hebben bereikt tijdens het begrotingsoverleg is dat de periode waarin de rente op de restschuld na verkoop van een huis aftrekbaar is, wordt verlengd van tien tot vijftien jaar.

Per 1 januari 2015 zou de hypotheekrenteaftrek voor een woning die (leeg) in de verkoop staat van drie jaar weer naar twee jaar gaan (lopende + 2 jaar). In de huidige plannen wordt dit (opnieuw) met een jaar verlengd, naar lopende + 3 jaar. Of dan ook de mogelijkheid tot terugkeer bij tijdelijke verhuur verlengd wordt, is nu nog niet duidelijk. Op grond van het huidige besluit kan een woning die tijdelijk verhuurd is op grond van de Leegstandswet vanaf 1 januari 2015 niet meer terugkeren uit box 3 naar box 1.

Bron: RTL Nieuws

Lees ook…

Verlenging herleving hypotheekrenteaftrek en termijn verhuisregelingen

In 2010 en 2011 is een aantal maatregelen genomen ter tijdelijke ondersteuning van de woningmarkt. Twee daarvan zijn de introductie van de regeling herleving van de hypotheekrenteaftrek na tijdelijke verhuur (in 2010) en de tijdelijke verlenging van de termijn van de verhuisregelingen (in 2011). Per 2013 zouden deze beide tijdelijke maatregelen beëindigd worden. De tijdelijke maatregelen hebben betrekking op woningen die in de verkoop staan, of tijdelijk zijn verhuurd op grond van de Leegstandswet tijdens de verkoopperiode.

Tijdelijke verhuur eigen woning stoppen voor 1 januari 2014 want anders ........!!!!!

In 2010 en 2011 is een aantal maatregelen genomen ter tijdelijke ondersteuning van de woningmarkt. Twee daarvan zijn de introductie van de regeling herleving van de hypotheekrenteaftrek na tijdelijke verhuur (in 2010) en de tijdelijke verlenging van de termijn van de verhuisregelingen (in 2011).

Wijziging regels verlaagd btw-tarief bij werkzaamheden aan woningen

Per 1 januari 2014 zijn de regels gewijzigd voor het toepassen van het 6%-tarief bij isolatiewerkzaamheden aan woningen. Daarnaast is de toepassing van het 6%-tarief voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen verlengd tot 1 januari 2015.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 sep 2014

Laatst gewijzigd

5 sep 2014

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.