Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
22 mrt 2017 Nieuws

Verhuisplannen? Kijk eerst voor meer kenmerken in de (nieuwe) wijk

Wat is de gemiddelde WOZ-waarde van de huizen in de buurt? Hoeveel verdienen de inwoners van een buurt gemiddeld? En hoeveel hebben er een uitkering? CBSinuwBuurt.nl laat deze cijfers op de kaart zien én maakt het heel makkelijk om meerdere buurten te vergelijken.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Op CBSinuwBuurt.nl zijn cijfers te vinden over zo’n 75 kenmerken van buurten en hun inwoners, van bevolkingssamenstelling tot opleidingsniveau en van het aantal supermarkten tot het aandeel mensen dat een WW-uitkering heeft. Handig voor onder meer beleidsmakers, ondernemers en journalisten, maar ook voor nieuwsgierige burgers die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een nieuwe woonplaats. Wie de website bezoekt met een tablet of smartphone met gps kan met één druk op de knop cijfers opzoeken over het gebied waar hij zich bevindt.
Gebieden en jaren vergelijken

Inzoomen
De cijfers op CBSinuwBuurt.nl vaak niet alleen per buurt te bekijken, maar ook per wijk, gemeente, bevolkingskern en zelfs per vierkant van 100 bij 100 of 500 bij 500 meter. Gebruikers kunnen eerst een onderwerp kiezen en daarna aangeven op welk niveau ze deze willen zien, of eerst een niveau kiezen en daarna één van de beschikbare kenmerken selecteren. De meeste cijfers zijn over meerdere jaren te bekijken. Daarnaast biedt CBSinuwBuurt.nl de mogelijkheid om twee of meerdere gebieden met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld de eigen buurt met één aan de andere kant van de stad of zelfs van het land. Vanuit de kaart kunnen gebruikers doorklikken naar grafieken en tabellen met de cijfers die ze op dat moment bekijken.

Update met 150 nieuwe onderwerpen verwacht
Het CBS blijft CBSinuwBuurt.nl verder ontwikkelen. Gebruikers kunnen via ‘Verbeter CBS in uw buurt’ in het informatiescherm hun suggesties en ideeën delen. Later dit jaar wordt een update verwacht waarin cijfers over zo’n 150 nieuwe onderwerpen worden toegevoegd. Dan zijn er op CBSinuwBuurt.nl ook cijfers te vinden over onder meer gas- en elektriciteitsgebruik naar type woning, autobezit naar type brandstof en allochtonen naar herkomst en wordt het aantal voorzieningen waarover buurtcijfers beschikbaar zijn uitgebreid.

 

Bron: CBS

Lees ook…

Handige website voor particulieren

Als je gaat bouwen, slopen, kappen, graven of lozen, kun je tachtig unieke juridische verplichtingen tegenkomen. En deze verplichtingen kunnen ook nog eens per gemeente, waterschap of provincie verschillen. Dit leidt tot meer dan 4.000 verplichtingen voor projecten in de buitenruimte! Het gevolg: een onoverzichtelijk geheel.

Nieuwe wijkbewoners onderschatten inbraakrisico

Mensen die pas in een wijk zijn komen wonen, schatten het inbraakrisico veel lager in dan mensen die er al langer wonen. Net na de verhuizing gaat het om een verschil in de risico inschatting van 30 procent. Oorzaak is het beperkte beeld dat nieuwe bewoners van woninginbraken in hun wijk hebben. Pas tien jaar na de verhuizing is het verschil in risicoperceptie grotendeels verdwenen. Dit blijkt uit onderzoek (zie link voor download) van economen Martin Salm en Ben Vollaard van Tilburg University.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

31 mrt 2015

Laatst gewijzigd

22 mrt 2017

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.