Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
3 mrt 2016 Nieuws

Kifid: onvolledig advies lifetimevrijstelling SEW

Consument is - na advies van de tussenpersoon - in 2012 een bankspaarhypotheek aangegaan. In 2014 is gebleken dat hij niet is geïnformeerd over de belastingheffing aan het einde van de looptijd van de lening. De tussenpersoon dient de door Consument te lijden schade, rekening houdend met de omstandigheden en vast te stellen naar redelijkheid, te vergoeden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Download: "Kifid uitspraak" (pdf, 5 pagina's)

Dubbele vrijstelling
Ter zitting is besproken dat de Tussenpersoon Consument niet heeft gewezen op de fiscaal en financieel gunstige gevolgen van het betrekken van zijn partner bij de geldlening. De fiscale vrijstelling zou in dat geval thans € 324.000,- (twee maal de vrijstelling van € 162.000,- per persoon) geweest, waardoor Consument gelet op het doelkapitaal van € 313.925,- aan het einde van de looptijd niet zou worden geconfronteerd met een fiscale naheffing. Op de zitting is komen vast te staan dat het voor Consument fiscaal en financieel het meest gunstig was geweest om voor een bankspaarhypotheek te kiezen en deze hypotheek zowel op zijn naam als op naam van zijn partner te zetten. Het is echter niet vast komen te staan dat de geldlening,
ook al was Consument volledig geïnformeerd over de (dubbele) fiscale vrijstellingen, daadwerkelijk op beide namen was verstrekt.

 

Bron: Kifid

Lees ook…

Wijzigingsbesluit dubbele begunstiging kapitaalverzekering

Dit besluit wijzigt het besluit over de kapitaalverzekering eigen woning, spaarrekening eigen woning, het beleggingsrecht eigen woning en vóór 2001 bestaande kapitaalverzekeringen in box 3 van 6 december 2014, BLKB 2014/1763M.

Hoe vrijstelling berekenen bij dubbele expiratie KEW

Een relatie van ons heeft een 2-tal kapitaalverzekeringen. Deze komen beiden volgend jaar tot uitkering. Echter, gezien de hoogte van de uitkeringen komt relatie boven de vrijstelling uit behorende bij de 15 jaars vrijstelling. Het verlengen van de KEW is nu (fiscaal) niet meer mogelijk. Hoe berekenen we de vrijstelling / rentebestanddeel?

KEW en overschrijding lifetimevrijstelling

Een relatie van ons gaat scheiden. In eerste instantie is een KEW polis gesloten met een doelvermogen van €200.000. Immers, met een dubbele vrijstelling was dat geen probleem. Nu onze relatie (met KEW polis) alleen verder gaat, is haar vrijstelling nog maar €154.000 (2012). Moet deze polis aangepast worden, of kan met indexatie lifetimevrijstelling nog verhoogd worden. En blijft overgangsrecht behouden?

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 mrt 2016

Laatst gewijzigd

3 mrt 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.