Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
18 mrt 2016 Nieuws

Onderzoek naar het energielabel voor woningen

Inmiddels is bij 77% van de kooptransacties een energielabel aanwezig en zijn er tot en met 15 maart 2016 bijna 320.000 energielabels geregistreerd.

BK Ingenieurs concludeert in haar onderzoeksrapport dat bij 86% van de 140 bezochte woningen het geregistreerde energielabel gelijk blijft. Bij 7% blijkt bij de opname door de onderzoekers een beter energielabel gerealiseerd te worden dan is geregistreerd door de woningeigenaar en eveneens bij 7% valt het label bij opname door de onderzoekers slechter uit.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Download:
- "Kamerbrief" (Word, 4 pagina's)
- "Onderzoeksrapport" (pdf, 15 pagina's)

Reductie fouten

  • "De geconstateerde verschillen traden vooral op bij het invoeren van de maatregelen glas en ventilatie: woningeigenaren zagen bijvoorbeeld toiletventilatie als mechanische ventilatie. Ik ga de informatie hierover via de voor de woningeigenaar gebruikelijke kanalen (via webtool, helpdesk energielabel en de website www.energielabel.nl) verbeteren."
  • "Een ander aspect is de kwaliteit van de verkoopbrochure. Ik heb eerdere signalen van erkend deskundigen ontvangen dat veelal nog niet wordt voldaan aan de eisen voor de verkoopbrochure als bewijsmateriaal. Daarom heb ik in januari 2016 contact gehad met de grootste brancheverenigingen van makelaars."
  • "Indien door de woningeigenaar het bouwjaar of het type wijzigt ten opzichte van de vooringevulde waarde, hoefde dit tot voor kort niet bewezen te worden. Omdat het bouwjaar en type woning echter een grote invloed heeft op de energieprestatie, heb ik sinds november 2015 doorgevoerd dat een wijziging van het bouwjaar of type woning altijd bewezen moet worden."

Contactformulier energielabel woningen
Stel via dit formulier uw vraag over het energielabel woningen aan de Helpdesk Energielabel.

Bron: Rijksoverheid

Lees ook…

Wanneer is een energielabel niet verplicht?

Bij sommige woningen of bijzondere gebouwen is een energielabel niet verplicht. Bijvoorbeeld bij een beschermd monument, woonboot of fabriekshal.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 mrt 2016

Laatst gewijzigd

18 mrt 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.