Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
21 nov 2016 Nieuws

Kifid: meeneemregeling hypotheekrente niet altijd mogelijk

Ter beoordeling ligt de vraag voor of verplichtingen van de Bank uit de overeenkomst met Consument ook moeten worden nagekomen wanneer Consument zijn huidige woning verkoopt en een nieuwe woning koopt. Op dat moment wordt de oude hypothecaire geldlening afgelost en een nieuwe geldlening afgesloten. In de hypotheekakte is een meeneemregeling opgenomen, die Consument het recht geeft om bij aankoop van een nieuwe woning de rente voor de resterende rentevast periode mee te nemen naar een nieuw te sluiten soortgelijke geldlening.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Lees hier de volledige uitspraak. (pdf, 3 pagina's)

Op basis van de bepaling in de hypotheekakte rust op de Bank geen verplichting om de overeenkomst voort te zetten bij aankoop van een andere woning. In de hypotheekakte staat uitdrukkelijk vermeld dat enkel de rentecondities meegenomen kunnen worden en dat hiervoor een nieuwe geldlening afgesloten moet worden. Hoe vervelend voor Consument ook, bij het aangaan van een nieuwe geldlening moet voldaan worden aan de op dat moment geldende acceptatievoorwaarden.

Maatwerk

Aangezien rondom de toekomstige behoefte van Consument momenteel veel onzekerheden bestaan, is het voor de Bank onmogelijk om een op maat gemaakt voorstel aan te bieden

 

Bron: Kifid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

21 nov 2016

Laatst gewijzigd

21 nov 2016

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.