Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
9 jan 2018 Nieuws

Vrijwaringsbewijs voor snelle motorboten

Eigenaren die hun snelle motorboot verkopen, krijgen vanaf 1 januari 2018 een vrijwaringsbewijs. Daarmee kunnen ze laten zien dat ze niet meer aansprakelijk zijn voor de boot. Voor auto's en andere voertuigen met een kenteken geeft de RDW al een vrijwaringsbewijs af.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het nieuwe vrijwaringsbewijs maakt deel uit van een pakket aan verbeteringen voor snelle motorboten. De RDW wil hiermee de rechtszekerheid voor booteigenaren vergroten en de kwaliteit van de geregistreerde boten verbeteren. Zo zijn ook het registreren en overschrijven van een snelle motorboot gedigitaliseerd en makkelijker gemaakt. Het overschrijven van snelle motorboten is wettelijk niet verplicht.

Registratieproces

Wil de nieuwe eigenaar zijn of haar boot registreren of overschrijven? Dan registreert hij de boot eerst op de RDW-website. Na de registratie print de eigenaar het formulier uit, gaat daarmee naar het loket van PostNL en betaalt de registratiekosten. Bij een overschrijving krijgt de nieuwe eigenaar een vrijwaringsbewijs dat hij aan de oude eigenaar moet geven.

Kosten

De eerste registratie van een snelle motorboot kost 54 euro, overschrijven kost 29 euro en het registreren van een technische wijziging kost 15 euro.

 

Bron: RDW

Lees ook…

RDW stuurt extra waarschuwing bij verlopen schorsing

Mensen die de schorsing van hun auto, motorfiets, brommer of scooter zijn vergeten te verlengen, krijgen voortaan na 2 weken een extra herinneringsbrief. Jaarlijks vergeten meer dan 60.000 mensen dat de schorsing voor hun voertuig verlopen is. In veel gevallen is hun voertuig dan niet verzekerd. De RDW stuurt deze mensen 6 weken voor de vervaldatum van de schorsing een herinneringsbrief.

Nieuwe kentekenserie voor oldtimer motoren

De RDW is gestart met de uitgifte van een nieuwe kentekenserie voor oldtimer motorfietsen. Het gaat om motoren ouder dan 1 januari 1973. De nieuwe kentekenserie bestaat uit de combinatie “2 letters, 2 keer 2 cijfers”. Het eerste kenteken dat is uitgegeven is NM-00-01.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

9 jan 2018

Laatst gewijzigd

9 jan 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.