Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
3 mei 2018 Nieuws

Website Mijnverzekeringenopeenrij.nl live

Consumenten kunnen op de website Mijnverzekeringenopeenrij.nl een overzicht maken van hun verzekeringen. De website is een gezamenlijk initiatief van verzekeraars van Nederland om consumenten meer inzicht in hun verzekeringen te geven.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Mijnverzekeringenopeenrij.nl start met een testfase, waarin de website voortdurend wordt verbeterd en nog niet alle verzekeringen door verzekeraars aangeleverd worden aan de website. De verwachting is dat het aantal verzekeringen dit jaar gestaag zal groeien.

Deelnemers

Op Mijnverzekeringenopeenrij.nl staat een actuele lijst met deelnemende verzekeraars en verzekeraars die binnenkort zullen deelnemen. Op dit moment wordt meer dan de helft van alle particuliere verzekeringen door de verzekeraars aangeleverd. De verwachting is dat dit aandeel in de loop van 2018 zal stijgen naar boven de tachtig procent.

Nederlanders bewaren polissen nog op papier

Uit onderzoek onder 1029 consumenten door Gfk blijkt dat bijna twee op drie consumenten zijn polissen op papier bewaart. Slechts 16 procent bewaart zijn polissen digitaal.

Overzicht maken

Consumenten maken een overzicht door per verzekeraar hun klantkenmerk in te voeren. Dat kan een polis-, klant- of relatienummer zijn. Daarna verschijnen alle gevonden verzekeringen van de verzekeraar in het overzicht. Met de machtigingsfunctie kunnen consumenten hun verzekeringen met iemand anders delen. Zo kunnen consumenten bijvoorbeeld een overzicht maken voor het gehele gezin. Niemand heeft toegang tot de verzekeringsgegevens, ook verzekeraars en adviseurs niet. De gegevens worden verder met niemand gedeeld, tenzij de consument met de machtigingsfunctie hiervoor nadrukkelijk kiest.

Inloggen

U heeft nodig: de inlogmiddelen van uw bank (bank app op uw mobiele telefoon en/of pasje met paslezer) én al uw verzekeringspapieren.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Lees ook…

Identificeren voor Mijnverzekeringenopeenrij.nl

Consumenten moeten zich straks bij het aanmaken van een account op Mijnverzekeringenopeenrij.nl eenmalig online identificeren met iDIN, Idensys of iDeal. Doordat de identiteit van de gebruiker wordt vastgesteld, is de kans dat iemand anders per ongeluk of opzettelijk toegang krijgt tot zijn verzekeringen tot een minimum teruggebracht. Daarnaast wordt het koppelen van verzekeringen aan je overzicht eenvoudiger.

Mijnverzekeringenopeenrij.nl al voor start succesvol

De verzekeraars die zich tot nu toe hebben ingeschreven voor Mijnverzekeringenopeenrij.nl vertegenwoordigen al 80 procent van de Nederlandse particuliere markt. En dat percentage groeit gestaag door. Hiermee is de website hard op weg om alle verzekeringen aan te sluiten voordat deze gelanceerd wordt voor consumenten.

Website mijnverzekeringenopeenrij.nl (poliskluis)

Verzekeraars en gevolmachtigden kunnen zich aansluiten op mijnverzekeringenopeenrij.nl, de website waarop de consument binnenkort al zijn verzekeringen kan raadplegen. De website wordt naar verwachting in 2017 gelanceerd voor de consument.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 apr 2018

Laatst gewijzigd

3 mei 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.