Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
3 mei 2018 Nieuws

Mogelijkheden premarital mediation

Het notariaat ziet mogelijkheden in premarital mediation. Bij die vorm van mediation praten stellen voordat ze gaan trouwen of samenwonen over een aantal essentiële zaken, zoals verdeling van arbeid en zorg.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In een Kamerbrief (pdf, 2 pagina's) pleit de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) er voor om deze vorm van mediation aantrekkelijk en toegankelijk te maken door deze kosten fiscaal aftrekbaar te maken.

Anti-vechtscheidingsclausule

Een ander middel in de preventie van complexe scheidingen is het opnemen van een anti-vechtscheidingsclausule in huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract. In die clausule spreken stellen af hoe ze met elkaar omgaan als het tussen hen op een scheiding uitdraait. Bijvoorbeeld over hoe ze met elkaar communiceren en binnen welke termijnen ze op berichten en documenten over de scheiding moeten reageren. De anti-vechtscheidingsclausule is er voor paren met en zonder kinderen.


Bron: KNB

Lees ook…

Betrokkenen positief over inzet gedragskundige bij vechtscheiding

Ouders, kinderen en rechters zijn tevreden over de inzet van gedragsdeskundigen als belangenbehartiger voor kinderen in complexe echtscheidingszaken. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft daar de afgelopen jaren een proef mee gehouden. De nieuwe werkwijze kent nog wel wat kinderziektes, blijkt uit onderzoek.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 mei 2018

Laatst gewijzigd

3 mei 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.