Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 okt 2018 Nieuws

Schenking met uitsluiting gestort op gemeenschappelijke rekening

Een vrouw heeft van haar ouders een 'jubelton' schenking gekregen. Met de overboeking van deze schenking via de gemeenschappelijke rekening is er afgelost op de gezamenlijke hypothecaire geldlening. Er is geen samenlevingscontract en er is nu sprake van einde samenleving.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het bedrag van € 100.000,- hebben de ouders van de vrouw op 18 februari 2014 overgeboekt naar de gemeenschappelijke rekening van partijen. De vrouw heeft vervolgens met de door haar verkregen schenking de hypothecaire geldlening met betrekking tot de gemeenschappelijke woning afgelost.

Stellingname man

Door de man is gesteld dat het bedrag van € 100.000,- aan hen beide is geschonken. De ouders van de vrouw konden ook belastingvrij schenken aan hen beiden.

Beslissing Hof

Het hof overweegt als volgt. Uit de door de vrouw in het geding gebrachte bescheiden volgt dat de ouders van de vrouw alleen aan de vrouw hebben geschonken. Uit het stuk schenking van een eigenwoning schuld volgt expliciet dat de ouders alleen de vrouw als begunstigde hebben aangewezen. Het enkele feit dat de ouders van de vrouw het geld op de gemeenschappelijk rekening van partijen hebben gestort maakt dat niet anders. Niet betwist is dat de vrouw de schenking heeft aangewend voor aflossing van de hypothecaire geldlening. Het hof is van oordeel dat de man zijn stelling dat het bedrag aan hen beide is geschonken onvoldoende heeft onderbouwd. Door de schenking aan de vrouw en de wijze waarop de vrouw de schenking heeft aangewend is ook een deel van de schuld van de man voldaan. In tegenstelling tot de rechtbank is het hof van oordeel dat de vrouw daarmee een vordering op de man heeft gekregen van € 50.000,-.

 

Bron: Rechtspraak.nl

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 okt 2018

Laatst gewijzigd

23 okt 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.