Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
19 jun 2019 Nieuws

Op voorhand al rekening houden met verhuur bij hypotheekadvies?

De vraag die partijen verdeeld houdt is de vraag of de Adviseur rekening had moeten houden met de situatie dat Consument mogelijk in de toekomst zijn woning zou willen verhuren. Daarbij speelt ook de vraag of de Adviseur Consument expliciet had moeten wijzen op het verhuurbeleid van de geadviseerde geldverstrekker. Kortom, partijen zijn verdeeld of de Adviseur passend advies heeft gegeven.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Commissie stelt voorop dat de Adviseur Consument een financiering heeft geadviseerd voor een woning die bestemd is voor eigen bewoning. De Commissie kan zich voorstellen dat Consument zich de kans ontnomen voelt om in de toekomst zijn woning te verhuren onder de huidige financieringsvoorwaarden.

De Commissie overweegt echter ook dat uit geen van de stukken volgt dat Consument ten tijde van het advies de wens had om zijn woning in de toekomst te verhuren. Dit volgt evenmin uit het door Consument ondertekende ‘persoonlijke financieel advies’. Dat de Adviseur niet heeft meegenomen dat Consument mogelijk in de toekomst zijn woning zou willen verhuren, betekent naar het oordeel van de Commissie niet dat hij geen passend advies heeft gegeven.

Toestemming

Ten overvloede merkt de Commissie op dat de beslissing om toestemming te verlenen voor verhuur van het onderpand van een hypothecaire geldlening voorbehouden is aan de geldverstrekker. Dit staat ook opgenomen in de hypotheekakte. Daarbij staat niet vast of Consument bij een andere geldverstrekker toestemming zou hebben gekregen voor verhuur.

Beslissing

De Commissie wijst de vordering van Consument af.


Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

19 jun 2019

Laatst gewijzigd

19 jun 2019

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.