Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 jul 2019 Nieuws

Stabiel consumentenvertrouwen huizenmarkt niet positief

Er is nog geen zicht op verbeteringen op de woningmarkt. De maandelijkse vertrouwensindicator van Vereniging Eigen Huis staat in juni - net als in mei - op een neutrale waarde van 100 punten. 'Helaas betekent een stabiel consumentenvertrouwen niet dat het goed gaat', zegt Maud Weide. Dat blijkt vooral uit het grote aantal Nederlanders dat het momenteel een ongunstige tijd vindt om een woning te kopen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

‘Prijzen zullen verder stijgen, rente blijft laag’

Ruim een derde van de Nederlanders verwacht het komende jaar nauwelijks tot geen verbeteringen van hun mogelijkheden om een woning te kopen. Een meerderheid verwacht dat de koopprijzen van woningen verder zullen stijgen, hoewel dit percentage het afgelopen jaar wel is afgenomen van 83% naar 67%. Vorig jaar had nog ruim de helft van de Nederlanders de verwachting dat de hypotheekrente weer zou gaan oplopen, nu is dat aantal teruggelopen tot een derde.

Starters en doorstromers zien geen verbetering

De helft van de koopstarters vindt het nu geen gunstig moment om een eerste eigen huis te kopen. Voor 78% komt dat vooral door de slechte betaalbaarheid van bestaande en nieuwbouwwoningen. 58% is somber gestemd omdat het aanbod zo beperkt is dat er nauwelijks nog iets te kiezen valt. Van de doorstromers zegt een kwart dat zij het om deze redenen nu geen goede tijd vinden om te gaan verhuizen naar een volgende koopwoning.

Download "Eigen Huis Marktindicator Q1-2019" (versie april, pdf 52 pagina's)

 

Bron: VEH

 

Ter vergelijk:
In december 2012 stond de index nog op een dieptepunt van 51 punten. In november 2016 stond de index op 121.

Fintool

Lees ook…

Consumentenvertrouwen huizenmarkt ongewijzigd

In april blijft de Eigen Huis Marktindicator staan op 99 punten, net onder de neutraalwaarde van 100. Vorige maand sloeg het vertrouwen in de woningmarkt voor het eerst in 4,5 jaar om van positief naar licht negatief.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 jul 2019

Laatst gewijzigd

23 jul 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.