Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 jan 2020 Nieuws

DVD tekenen is betalen

Consument heeft bij de Bank een adviesgesprek gehad voor een hypothecaire geldlening. Zij heeft een overeenkomst getekend, waaruit een vergoeding van € 1.700,- volgt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Uiteindelijk heeft Consument elders een geldlening afgesloten. Consument vordert advieskosten terug.

Moment uitreiken DVD

Consument heeft aangegeven dat deze overeenkomst pas in een laat stadium aan haar is voorgelegd en dat zij deze heeft getekend toen zij op weg naar de uitgang was. De Commissie is van oordeel dat dit onvoldoende is om te kunnen concluderen dat sprake was van bedreiging, bedrog, misbruik van omstandigheden of dwaling. Dat zij en haar partner na een hypotheekadviesgesprek een overeenkomst getekend hebben, zonder dit document te lezen, waaruit vervolgens kosten zijn voortgevloeid, komt voor hun eigen rekening en risico. De Commissie merkt daarbij overigens op dat zij die kosten niet buitensporig vindt voor een hypotheekadvies.

Beslissing

De Commissie wijst de vordering van Consument af omdat er door de gezette handtekening een overeenkomst tot stand is gekomen op grond waarvan Consument tot betaling van de advieskosten gehouden is.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Leg afspraken goed vast in ‘Overeenkomst van opdracht tot dienstverlening’

Consument heeft na advies en bemiddeling door de Adviseur een hypothecaire geldlening afgesloten. Consument vordert terugbetaling van verschillende bedragen die hij aan de Adviseur betaald heeft.

Kifid: advieskosten terugbetalen vanwege'onhandige' formulering dienstverleningsdocument

In de overeenkomst is bepaald dat Consument voor de dienstverlening van de Adviseur een vast honorarium verschuldigd is van € 2.000,-. Echter, ook is in de overeenkomst opgenomen dat Consument geen bedrag verschuldigd is op het moment dat de bemiddeling van de Adviseur niet heeft geleid tot het afsluiten van een hypothecaire geldlening.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 jan 2020

Laatst gewijzigd

7 jan 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.