Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
28 jan 2020 Nieuws

Gewijzigde registratie BKR

Vanaf 1 februari verbetert Stichting BKR de registratie van zakelijke kredieten en hypotheken.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Verbeterde registratie van zakelijk krediet

De arbeidsmarkt verandert en bestaat uit steeds meer mensen die voor zichzelf werken. Voor hun bedrijf sluiten zij zakelijke kredieten af. Het gaat dan om kredieten waarvoor je hoofdelijk aansprakelijk bent. Dat betekent dat je persoonlijk verantwoordelijk bent voor de terugbetaling van het krediet. Voor kredietverstrekkers is het belangrijk om te weten of er zakelijke kredieten zijn die invloed hebben op je privésituatie.

Deze kredieten werden al gemeld bij BKR. Door de registratie op een andere manier te doen, weten kredietverstrekkers nu dat het om een krediet gaat dat zakelijk is afgesloten maar waarvoor je privé aansprakelijk bent.

Om welke kredieten gaat het?

Het gaat om zakelijke kredieten waarvoor je hoofdelijk aansprakelijk bent. Dat betekent dat je persoonlijk verantwoordelijk bent voor de terugbetaling van het krediet. Dat zijn kredieten die je afsluit:

  • voor je eenmanszaak, VOF of maatschap
  • als je beherend vennoot van een CV bent

Verbeterde registratie van hypotheken met een ander onderpand dan je eigen huis

Een hypotheek voor je eigen huis wordt niet bij BKR geregistreerd. Alleen als je achterloopt met betalen, kan dit leiden tot een melding bij BKR. Een hypotheek met een ander onderpand dan je eigen huis, wordt wel geregistreerd. De afgelopen jaren worden steeds meer van deze hypotheken geregistreerd omdat steeds meer mensen een 2e huis of een ander pand kopen als belegging. De spaarrente is laag en daardoor belegt een groeiend aantal mensen in stenen. Tegenover deze hypotheken kunnen huurinkomsten staan. Daarom worden deze hypotheken binnenkort op een andere manier geregistreerd. Zo weet een kredietverstrekker dat je huurinkomsten kunt hebben.

Info

 

 

Bron: BKR

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

28 jan 2020

Laatst gewijzigd

28 jan 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.