Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
14 feb 2020 Nieuws

Varianten modelakte opstalrecht

De Nederlandse bankensector wil bijdragen aan de verduurzaming van de samenleving. Daartoe publiceerde de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) twee varianten op de in 2018 gepubliceerde ‘Modelakte opstalrecht zonnestroomsystemen op bedrijfsdaken’.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De modelakten zijn voor situaties waarin een andere partij dan de gebouweigenaar zonnepanelen op bedrijfsdaken plaatst en exploiteert. De financiering is dan ingewikkeld, omdat er dan sprake is van meerdere hypotheken en meerdere financiers. De akten zijn bedoeld om dat proces te vereenvoudigen, zodat er meer duurzame energie kan worden opgewekt.

De eerste modelakte regelt de vestiging van het opstalrecht dat nodig is bij zonnepanelen op bedrijfsdaken. De twee nieuwe variant-akten zijn voor twee specifieke situaties. De eerste voor een gebouw op erfpachtgrond; de variant-akte regelt dan dat de benodigde ondererfpacht gevestigd kan worden. De tweede variant-akte is te gebruiken bij zonnepanelen op bedrijfsdaken in operational leaseconstructies. De akten zijn ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken, met medewerking van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).


Bron: NVB/ KNB

Lees ook…

Kamervragen over de verzekering van zonnepanelen

Minister E.D. Wiebes gaat in op Kamervragen over verzekeringen van zonnepanelen en het bericht “Aanleg van zonnedaken stokt door stijgende verzekeringspremies”.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 feb 2020

Laatst gewijzigd

14 feb 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.