Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
13 mei 2020 Nieuws

Internetconsultatie wijziging van de Tijdelijke regeling hypothecair krediet

Het Warmtefonds zal in de loop van dit jaar leningen verstrekken aan consumenten die op grond van de leennormen niet in aanmerking komen voor reguliere financiering ten behoeve van maatregelen ter verduurzaming van de eigen woning.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Voor deze groep consumenten zal het Warmtefonds een maatwerklening aanbieden waarbij de rente en aflossing is afgestemd op de financiële positie van de consument. Het kan zijn dat de maximale LTV van 100% (106% indien energiebesparende voorzieningen worden getroffen) eraan in de weg staat om een krediet voor dit doeleinde te verstrekken aan deze consumenten.

Door aanpassing van de regeling wordt het onder voorwaarden mogelijk om af te wijken van de maximale LTV.

Het dient ten eerste te gaan om noodzakelijke voorzieningen om de woning aardgasvrij te maken of energiebesparende voorzieningen in het kader van een wijkaanpak onder regie van de gemeente. De regeling zal ook van toepassing zijn wanneer de koopwoning is gelegen in een straat of appartementengebouw met huurwoningen en de woningcorporatie zijn woningen gaat verduurzamen of maatregelen gaat treffen zodat alle woningen van het gas af kunnen.

Verder geldt als voorwaarde dat de lening maximaal 25.000 euro mag bedragen en het risico op een restschuld van de consument wordt ondervangen door het Warmtefonds.

 

Klik hier voor de internetconsultatie.

 

Bron: Rijksoverheid

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.