Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
5 jun 2020 Nieuws

Aanpassingen annuleringsverzekeringen als gevolg van corona

Verzekeraars hebben inmiddels de annuleringsdekking van hun reisverzekeringen zodanig aangepast dat een nieuwe corona-uitbraak niet gedekt is, blijkt uit onderzoek door MoneyView.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Hoewel zo’n tweede piek en het moment van uitbreken onzeker zijn, is het bestaan van het virus dat uiteraard niet. Kosten voor annuleringen ten gevolge van corona worden daarom niet langer vergoed.

Een annuleringsdekking kan toch het overwegen waard zijn, ook voor een vakantie in Nederland. Als een verzekerde zelf besmet raakt met het coronavirus is de annuleringsdekking wel van toepassing. Meestal moet hiervoor een doktersverklaring kunnen worden overlegd en soms moet er sprake zijn van ernstige gezondheidsklachten (zoals een longontsteking) of van een ziekenhuisopname. In quarantaine moeten is op zichzelf geen verzekerde gebeurtenis. Een ander gevolg van de coronacrisis kan een onverwacht ontslag zijn. Ontslag van een vaste baan is bij vrijwel alle producten een gedekte annuleringsreden. Bij ontslag van een tijdelijke baan ligt dit anders: bij iets meer dan de helft van de onderzochte producten is dit een verzekerde gebeurtenis.

Download: "Special Item Reisverzekeringen"

Bron: MoneyView


De overheid heeft aangekondigd dat per 15 juni het reisadvies van een aantal landen mogelijk wijzigt van oranje naar geel. Dat betekent dat er in deze gebieden veiligheidsrisico’s zijn die mogelijk kunnen afwijken van de situatie in Nederland. Wat betekent dit voor je reisverzekering?

Afreizen naar een gebied met geel reisadvies

Als je naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt je reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor je normaal ook verzekerd bent.
Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met je alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Afreizen naar een gebied met oranje/rood reisadvies

Als je naar een gebied gaat met een oranje of rood reisadvies, dan ben je mogelijk onverzekerd.
Er zijn reisverzekeraars die in zo’n geval helemaal geen dekking bieden, maar er zijn ook reisverzekeraars die dan alleen dekking bieden voor risico’s die niet met corona te maken hebben. Wordt je fotocamera op vakantie gestolen? Dan is dat soms dus nog wel verzekerd. Neem bij twijfel altijd vooraf contact op met je reisverzekeraar of je adviseur.

Annuleringsverzekering

Er zijn bij ons geen aanbieders bekend die op dit moment annuleringsverzekeringen voor consumenten aanbieden die dekking bieden als je wil annuleren ten gevolge van corona.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 jun 2020

Laatst gewijzigd

5 jun 2020

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.