Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
29 jul 2020 Nieuws

Nieuwe betalingsregeling voor terugbetalen toeslagen

Maakt u gebruik van een betalingsregeling waarbij u elke maand een vast bedrag betaalt om te veel ontvangen toeslagen in maximaal 24 maanden terug te betalen? En is het u de afgelopen maanden niet gelukt om dit bedrag te betalen? Dan ontvangt u in de laatste week van juli of de eerste week van augustus een brief met een nieuw voorstel van de Belastingdienst voor een betalingsregeling.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In de brief staat welk bedrag u nog moet betalen en hoe u dit doet. Ook met de nieuwe betalingsregeling kunt u het bedrag in termijnen betalen. Hierbij hebben wij rekening gehouden met de maanden waarin u niet hebt betaald. Wanneer het te betalen bedrag hoger is dan € 20 per maand, krijgt u tot maximaal 4 maanden extra de tijd om te betalen. Deze extra maanden zijn verwerkt in de betalingsregeling.
Na elke betaling ontvangt u een nieuwe acceptgiro. Hierop staat hoe hoog het terug te betalen bedrag nog is. Ook kunt u de acceptgiro gebruiken voor de volgende betaling.
Kunt u het bedrag in 1 keer betalen? Dan mag dat natuurlijk ook.

LBT1A

Wanneer wij geen betaling van u ontvangen, kijken wij eerst of u nu dezelfde toeslag ontvangt als die u moet terugbetalen. Is dat zo, dan verrekenen wij het bedrag dat u moet betalen met uw lopende toeslag. Staat op uw brief met de nieuwe betalingsregeling het kenmerk LBT1A? Dan kunnen wij verrekenen als u niet op tijd betaalt.

Voorbeeld verrekenen

In de brief die u van ons ontvangt, staat dat u per maand € 55 zorgtoeslag moet terugbetalen. De uiterste betaaldatum is 24 augustus. Op deze datum hebben wij geen betaling ontvangen. U ontvangt op de 20e van elke maand ook € 100 zorgtoeslag. Wij verrekenen het bedrag dat u moet betalen met uw lopende toeslag. Daarom ontvangt u vanaf september minder zorgtoeslag per maand. We betalen dan € 45 zorgtoeslag aan u uit.

Ontvangt u niet maandelijks een bedrag voor dezelfde toeslag als u moet terugbetalen? En ontvangen wij geen betaling van u? Dan sturen wij u een betalingsherinnering of aanmaning. Hiervoor brengen we kosten in rekening. Staat op uw brief met de nieuwe betalingsregeling het kenmerk LBT2A? Dan kunt u een betalingsherinnering of aanmaning krijgen als u niet op tijd betaalt.

Overige info


Bron: Belastingdienst

Lees ook…

Beslagsyllabus 2020

Deze beslagsyllabus bevat eisen waaraan beslagrekesten moeten voldoen teneinde de voorzieningenrechter voldoende te informeren.

Maritaal beslag

Het maritaal beslag is een bijzonder conservatoir beslag dat één van de echtgenoten, op grond van artikel 768 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (Rv), kan leggen op goederen van de (ontbonden) huwelijksgemeenschap, om te voorkomen dat de ander die goederen zal wegmaken.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 jul 2020

Laatst gewijzigd

29 jul 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.