Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
6 aug 2020 Nieuws

Naderende einddatum aflossingsvrije lening

De Geldverstrekker is opgehouden met het aanbieden van (nieuwe) hypothecaire geldleningen. Consument stelt dat de Geldverstrekker hierdoor niet aan het einde van de looptijd (kosteloos) zijn hypothecaire geldlening zal verlengen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Consument heeft zijn lening vervroegd afgelost en vordert de betaalde vergoeding wegens de vervroegde aflossing en bijkomende kosten terug.

Geen verlenging?

Op basis van de partijafspraken blijkt niet dat de Geldverstrekker gehouden is de hypothecaire geldlening aan het einde van de looptijd (kosteloos) te verlengen.

Consument en zijn partner zijn op 18 december 1996 met de Geldverstrekker een hypothecaire geldlening aangegaan. In de overeenkomst van geldlening staat op pagina 2 naast sub F: “De looptijd van de geldlening is maximaal 30 jaar en de (pro resto) hoofdsom dient derhalve uiterlijk na 30 jaar door de geldnemer aan [de Geldverstrekker] te worden terugbetaald.” In april 2019 heeft Consument ontdekt dat de Geldverstrekker gestopt was met het aanbieden van (nieuwe) hypothecaire geld-leningen.

Pro actief overgesloten, vordering vergoeding

Consument heeft op 17 december 2019 de hypothecaire geldlening vervroegd afgelost en overgesloten naar een andere geldver-strekker. Consument heeft hiervoor aan de Geldverstrekker een vergoeding betaald van € 5.019,-. Op 29 december 2019 heeft Consument de Geldverstrekker per brief verzocht om de betaalde vergoeding kwijt te schelden of fors te verminderen

De Commissie is van oordeel dat de Geldverstrekker ook niet in redelijkheid gehouden kan worden om de kosten van Consument te vergoeden.

Beslissing

De vordering van Consument wordt afgewezen.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Hypotheekschuld na looptijd mogelijk problematisch voor gepensioneerden

Voor vijf tot tien procent van de gepensioneerden met een aflossingsvrije hypotheek, geldt dat de betaalbaarheid van hun restschuld na het verstrijken van de looptijd mogelijk problematisch is. Het opnieuw afsluiten van een langlopende, aflossingsvrije lening is vaak niet mogelijk.

Adfiz plaats stappenplan 'Aflosvrij' op site

Adfiz heeft een nieuw kennisdossier toegevoegd aan haar website: Aflossingsvrij. Onderdeel van dit kennisdossier is het Stappenplan Aflossingsvrij. Dit stappenplan kan je helpen om je klanten met een aflossingsvrije hypotheek actief te benaderen om hen zo inzicht te bieden in het verhoogde risico dat ze lopen op toekomstige betalings- en financieringsproblemen.

Meerderheid bekend met aflossingsvrije hypotheek

Bijna iedereen (96%) met een (deels) aflossingsvrije hypotheek weet dat de hypotheek aan het einde van de looptijd moet worden afgelost. Toch weet een kwart van hen nog niet hóe de hypotheek moet worden afgelost. Daarbij zegt 7% zich hierover regelmatig zorgen te maken. Dit blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

6 aug 2020

Laatst gewijzigd

6 aug 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.