Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 aug 2020 Nieuws

Gebruik 'no reply e-mailadres'

Als gevolg van een betalingsachterstand probeerde een verzekeringnemer een betalingsregeling te treffen. Dit verzoek stuurde hij naar een 'no reply e-mailadres'.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Verzekeringnemer heeft als verweer gevoerd dat hij heeft gereageerd op een e-mail van LAVG (Landelijke Associatie van Gerechtsdeurwaarders) en dat hij ook voor dit bedrag een regeling wilde treffen. Deze mail is – zoals volgens verzekeringnemer later bleek – verzonden aan een zogeheten ‘no reply e-mailadres’, zodat de mail Zorgverzekeraar A niet heeft bereikt.

Vooropgesteld dient te worden dat de zorgverzekeraar niet verplicht is om een regeling te treffen en daartoe ook niet door de rechter kan worden gedwongen. Dat neemt niet weg dat de bedoeling van de wetgever is geweest dat partijen onderzoeken of zij samen tot een oplossing kunnen komen voordat zij naar de rechter gaan. Daar komt bij dat partijen vaker een regeling hebben getroffen, die kennelijk ook steeds door verzekeringnemer werd nagekomen.

E-mailadres

Het gebruik van een ‘no reply e-mailadres’ past niet goed bij de bedoeling van de wetgever om nodeloze procedures te voorkomen. Dit geldt temeer wanneer - zoals hier - in de e-mail zelf niet duidelijk staat op welke manier de ontvanger wel kan reageren. Het verwijt dat verzekeringnemer aan zorgverzekeraar A en haar gemachtigde maakt is in zoverre dan ook terecht.

Eigen verantwoording

Het blijft niettemin de verantwoordelijkheid van verzekeringnemer om de premie tijdig te betalen. Mede daarom mocht van verzekeringnemer wel worden verwacht dat hij nogmaals contact zou opnemen met LAVG, toen die ook niet reageerde. Tussen de e-mail van verzekeringnemer en het uitbrengen van de dagvaarding zit immers bijna vier maanden.
Daarom is de kantonrechter van oordeel dat zorgverzekeraar A op goede gronden een procedure mocht starten, zodat verzekeringnemer de proceskosten moet betalen.


Bron: Rechtspraak.nl

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 aug 2020

Laatst gewijzigd

27 aug 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.