Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
17 dec 2020 Nieuws

Directe Schadeafhandeling

De Algemene Ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars heeft het plan voor de invoering van Directe Schadeafhandeling voor particulier verzekerde personenauto’s goedgekeurd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In juli 2021 starten verzekeraars met het afhandelen van de materiële schade aan personenauto’s van hun eigen WA-verzekerde klanten, waarbij de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig waarvan de bestuurder aansprakelijk is.

Eigen verzekeraar

Deze vorm van schade wordt straks sneller en eenvoudiger afgehandeld, omdat consumenten per 1 juli 2021 schade niet meer hoeven te verhalen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij, maar deze direct bij de eigen verzekeraar kunnen melden. De schade wordt vervolgens door verzekeraars onderling verhaald.

Voordelen voor de consument

Het indienen van een claim kost de consument straks minder tijd, omdat niet meer uitgezocht hoeft te worden wie de aansprakelijke verzekeraar is. Ook hoeft de consument niet zelf in gesprek te gaan met de aansprakelijke partij. Verzekeraars streven met de invoering van directe schadeafhandeling naar een hogere klanttevredenheid en een sneller afhandelingsproces. Daarnaast kunnen zij de klant laten profiteren van dienstverlening die er nu alleen voor eigen all risk verzekerden is. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld hun voertuig via het netwerk van de verzekeraar laten herstellen, zodat ze verzekerd zijn van een kwalitatief goed herstel.

Tegenpartij

Consumenten blijven de vrijheid behouden om de schade zelf bij de aansprakelijke verzekeraar te claimen. Daarbij kunnen ze zich, net als nu, laten bijstaan. Consumenten die een verzekering via een adviseur hebben afgesloten, kunnen net als nu terecht bij deze adviseur.


Bron: Verbond van Verzekeraaars

Lees ook…

Veelgestelde vragen WA-direct

Verzekeraars kunnen met een directe verzekering, de zogenoemde WA-direct, de schade voor hun verzekerden direct afhandelen. Dat leidt tot een vlottere schadeafhandeling en een hogere klanttevredenheid. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 dec 2020

Laatst gewijzigd

17 dec 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.